Futbol Ortalık ısınacak
Paylaş
Ortalık ısınacak

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Kupa finalinde tüm planlarını orta saha hakimiyeti üzerine yapıyor. Fred’in dönüşüyle İsmail Kartal’ın eli güçlendi. Okan Buruk ise Torreira’yı derbiye özel olarak hazırlıyor.

Sezonun ilk yarısını Süper Kupa finali ile kapatacak olan Fenerbahçe ve Galatasaray, tamamen yılın son derbisine odaklandı. İki ezeli rakibin hocası, üç gün önce oynanan derbide yapılan hataları tek tek gözden geçiriyor. İsmail Kartal, Galatasaray karşısına orta alanda Crespo-İrfan Can ikilisiyle çıkmıştı.

Haberin Devamı

İlk yarıda orta alan hakimiyetini rakibe kaptıran Kartal, ikinci devreye İsmail ile başlayıp İrfan Can’ı kanada çekmişti. Derbide cezalı olan Fred’in dönüşü, deneyimli hocanın elini hayli güçlendirecek. İdeal kurgusuna dönecek olan Kartal, orta alan presiyle Galatasaray’ı hataya zorlamak istiyor.

Okan Buruk ise Fred’e özel önlem alacak. Brezilyalı futbolcunun ofansif gücünü bilen genç hoca, Torreira’dan ekstra performans bekliyor. Buruk, Uruguaylı orta sahadan Fred’e adım attırmamasını istedi. Kısaca iki teknik adam da derbide kazanmanın şifresini orta saha üstünlüğü olarak görüyor.

VAR HAKEMİ EMRE MALOK

Abdulkadir Bitigen’in yöneteceği Süper Kupa finalinde VAR hakemliği görevini Emre Malok üstlenecek. VAR’da asistan hakem olarak ise Erkan Engin ve Cevdet Kömürcüoğlu yer alacak.

Haberin Devamı