Futbol Psikolojik üstünlük Galatasaray'a geçti
Paylaş
Psikolojik üstünlük Galatasaray'a geçti

Cim Bom farklı kazandı, Fener puan kaybetti. Ancak bu hafta gösterdi ki, iki takımın da sorunları var ve bunlar puan kayıplarında ortaya çıkıyor, kazandıkça üstü örtülüyor. Galatasaray puanları eşitledi, psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. Yarış tekrar kafa kafaya geldi.

5-1’LİK GALİBİYET ÇOK ABARTILMAMALI

Haberin Devamı

Galatasaray, önemli eksiklerine rağmen Trabzon’u dağıttı. Cim Bom çok mu iyiydi, Trabzon mu kötüydü? Aslan şampiyonluk yolunda psikolojik avantaj yakaladı mı?

ŞORAY UZUN: Psikolojik avantaj öyle bir maçla oluşmaz. Bir haftada el değiştirir. Ne mağlubiyeti ne de galibiyeti çok abartmamak lazım. Bu galibiyeti anlamlı kılan Trabzonspor gibi büyük bir takıma karşı alınmasıdır. Bu maç özelinde çok boş alan buldu Galatasaray. Deplasmanda Trabzon’a beş gol atmak neresinden bakarsanız bakın sansasyonel bir sonuç ama Trabzon’u kim bir daha böyle yakalar bilinmez.

COŞKUN TÜRK: Galatasaray, Trabzonspor’da güçten düşmüş rakibi karşısında çok iştahlıydı. Trabzon’da önemli eksiklere rağmen alınan farklı galibiyet takıma psikolojik avantajı da getirdi.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Fenerbahçe’nin iki puan bıraktığı maçtan sonra, Trabzonspor’a üstelik deplasmanda 5 atıyorsanız, filmi başa saralım. Diriliş Aslan dersem Galatasaray’ı tarif etmiş olurum. Lig zaten iki takıma kaldı. Bundan sonra puan kaybeden mutlu sonu tehlikeye atar.

CİM BOM KAZANDIKÇA SORUNLAR GİZLENİR

Okan Buruk maç sonu, “Kenetlenmeliyiz” dedi, sosyal medyadan şikayet etti. Erden Timur, “Birbirimize sarılacağız, başka hiçbir şeye ihtiyaç yok” açıklaması yaptı, Galatasaray’da görünmeyen sorunlar mı var?

ŞORAY UZUN: Her kulüpte her zaman sorun vardır. Sosyal medyadan şikayet etmenin hiçbir faydası yok çünkü orası kontrol edilemez bir alem. Sosyal medya ile hareket etmenin, sosyal medyaya göre pozisyon almanın gerçeklikle bir ilgisi olmadığına inananlardanım. Futbol paylaşımları; ilgi çekmeye çalışan zirzopların, kofti fanatiklerin ya da bir kulübe yaranmaya çalışan yorumcular(!)ın sıklıkla görüldüğü alan.

COŞKUN TÜRK: Böyle farklı skor sonrasında bu açıklamaların yapılması ilginç. Tahmin edilen, ancak gün yüzüne çıkmamış sorunlar var belli ki. Kazandıkça ortaya çıkmaz, kayıplarda yine gündeme gelir.

FAİK GÜRSES: Okan hocayı sonuna kadar dinledim. Meğer ne kadar doluymuş. Oyuncularına sahip çıkabilme adına kellesini ortaya koyduğu belli. Bir de Erden Timur olayı var. Onu da küstürdüler. İçeriden zayıflatıcı söylemlerle nefsini kırdılar. Bence dışarısı değil Galatasaray kendi adamları tarafından sömürülüyor. Okan hoca bu durumu ortaya koydu. Hem de çok geniş çaplı. Düşman içeride dedi açıkça.

Haberin Devamı

FATURA KESİNLİKLE İSMAİL KARTAL’A ÇIKAR

Fenerbahçe kolay denilen maçta puan kaybetti. Bu sonuç kime yazar, İsmail Kartal’a mı, yoksa başta Dzeko olmak üzere kötü oynayan takıma mı? Dzeko’nun oyundan alınırken Kartal’a el hareketleriyle tepki göstermesi nasıl yorumlanmalı?

COŞKUN TÜRK: Farklı kazanacağı maçta iki puan kayıp oyun disiplini olmamasından. Kazanılan Gaziantep maçında da bu sorun vardı. Bu sorunu çözecek olan İsmail Kartal’dır. Çözemediği için bu sonuç ona yazar. Dzeko’nun tepkisi onun kalitesi ve tecrübesindeki bir isme yakışmadı. Daha önce de yapmıştı, anında uçaktan yan yana fotoğraf gelmişti. Bakalım sorun şimdi nasıl çözülecek?

FAİK GÜRSES: İsmail hocanın artık bilinen kadro şablonundan kurtulması lazım. Dzeko ve Tadic ismi ile oynuyor. King ve Batshuayi’nin ilk 11’e soyunması lazım. Daha araştırmacı daha zengin bir orta saha ve forvet kurulmalı. Lincoln’ü unutmuştum. Birden bire ortaya çıktı. Yine yok oldu. Kim bilir kaç tane böyle hayalet oyuncu var takımda. Kayıp puan direkt hocaya yazar bu nedenle.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Futbol böyle bir oyun. Fenerbahçe farklı kazanabileceği maçta puan kaybetti. Son yarım saat tek kale oynadı. Çok şanssızdı diyebiliriz. Bu tür maçlarda ikiyi bulamadığınız zaman sıkıntı oluyor. Buraya kadar tamam ama kendi evinde sana gol lazımken Dzeko’yu Batshuayi ile değiştirmektense ikisini yan yana oynatmak daha doğru olmaz mıydı?

DZEKO-BATSHUAYİ BİRLİKTE OYNAR

Krunic alındı, Samsun maçında sonradan oyuna girdi. Dzeko 11’de, son maçların golcüsü Batshuayi yedek. Kartal’ın kadro tercihleri adaletli mi?

COŞKUN TÜRK: Krunic büyük çabalar ve paralar sonunda alındı ve hazır geldiyse ilk 11’de olmalıydı. Dzeko-Batshuayi ikilisi özellikle Kadıköy’deki maçlarda ilk 11’de neden denenmez?

FAİK GÜRSES: Samsunspor maçında hoca daldı. Yardımcılarının uyandırması lazımdı. Onlar da uyudular. Çıkan kadro adaletsiz değil, yetersizdi.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: İsmail Kartal çok ezber kadrolarla ve ezber oyuncu değişiklikleri ile devam ediyor. Krunic girer girmez etkisini hemen gösterdi. Son saniyede o golü atsa kahraman olacaktı. Bana göre ilk 11 olması, hadi olmadı daha erken oyuna alınması gerekirdi. Batshuayi çok formda ve son iki maç döktürmüş. Yedekte de başlayabilir ama belli ki Dzeko ile daha etkili olacak. Tadic oynuyor, Batshuayi yedek. Bu işte bir yanlışlık yok mu?

AYBABA-UÇAR, SANTOS’A BİLMEDİĞİ NEYİ SÖYLECEK?

Beşiktaş’ın yaşadığı hezimette yeni yönetim ve teknik direktör ağır şekilde eleştirildi. Transferle takım toparlanır mı, Santos’a taraftar güvenecek mi?

FAİK GÜRSES: İki ay olacak sadece kapalı yere transfer yapıldı. Beşiktaş’ın derdi Svensson değil. Hala 10 numara yok. Taraftar yönetimi bayağı eleştirmeye başlamış. Bir lider oyuncu, bir kaliteli stoper bulmak bu kadar zor mu? Santos gelirken şunu yazmışım, bu kadro ile işi zor. Takviye yapılmadığı için her geçen gün BABA’nın işi zorlaşıyor. Pendik’i yense şimdi üçüncü olacaktı ve taraftar, takım, yönetim morallenecekti.

COŞKUN TÜRK: Yeni yönetim seçim öncesi bol keseden vaatlerle beklentiyi çok yükseğe çekmişti. Ancak kadro yetersiz ve takımın kısa sürede toparlanması çok zor. Taraftarın Santos’a güvenip güvenmeyeceği yapılacak transferler ve sonrasındaki futbolun ardından belli olur.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş için düğmeler en başından yanlış iliklenmiş maalesef. Taraftara yazık. Transferlerin bu saatten sonra nasıl bir katkı vereceği muamma. Kötü bir kadrosu yoktu Beşiktaş’ın. Seçim sürecinde ipler koptu. Feyyaz Uçar, Samet Aybaba kulübün efsaneleri. Eyvallah. Saygımız var da, Rıza hocayı yediler... Şimdi bir de Santos var. Bu üçü ortak ne yapıyor mesela? Santos’un bilmediği neyi söyleyecek ya da yapacaklar?

KAPASİTE BU DİYORSAN BEKLENTİYİ BÜYÜTME

Galatasaray’a evinde 5-1 mağlup olan Trabzonspor’da fatura ne şekilde kime çıkar? Bu sonuç köklü bir revizyon gerektirir mi?

FAİK GÜRSES: 1-5’te herkes eleştirilir. Başkan da, yönetim de hoca da. Kızmaca yok. Kapasite bu diyorsan bu söyleminin arkasında duracaksın. Yoksa kuru sıkı atmanın manası yok. Trabzonspor’un 3 büyüklerden hem de evinde 5 gol yediğini hatırlamıyorum. Durum iyi değil.

COŞKUN TÜRK: Sahasında farklı yenilen Trabzonspor’da yönetim ve teknik heyete elbette tepki normaldir. Kabul edilebilir bir skor değil. Mutlaka sonuçları olacaktır.

ŞORAY UZUN: Trabzonspor, Galatasaray maçında, maç içinde üç defa stoper değiştirdi. Ya biri çıktı diğeri girdi ya da mevkiler değişti. Orta alan direnci olmayan kadro ile de bu fark geldi. Kulübede bu durumu düzeltebilecek bir oyuncu topluluğu da yoktu. Bu kadroyla Avcı’dan mucizeler beklemek haksızlık olacaktır. Her kulüp için geçerli olan bir savım var; yöneticiler (niyeyse) bu kadar rol çaldıkça, bu güzel oyunun gerçek aktörleri para verenler tarafından yardımcı oyuncular olarak görüldükçe futbolumuzun ilerlemesi mümkün olmayacaktır. İstisnalar hariç.