Futbol Samet Aybaba: Sergen Yalçın doğal adaydır
Paylaş
Samet Aybaba: Sergen Yalçın doğal adaydır

Beşiktaş Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba, “Teknik direktör işi kolay değil. Görüştüklerimiz oyuncu istiyor, bütçe istiyor, cevap veremiyoruz. 14 yabancımız var, göndermek kolay değil. Sergen Yalçın ile görüşmedik ama o doğal olarak adaydır” dedi.

Beşiktaş teknik direktör arayışına devam ederken Futbol Takımları Genel Koordinatörü Samet Aybaba basının karşısına çıktı. Aybaba karamsar bir tablo ortaya koyarken, ara transfer için görüştükleri Paris Saint Germain, Chelsea ve Al-Nassr’dan istenen isimler üzerinde anlaşma sağlayamadıklarını söyledi. Aybaba, sezon sonunda bu takımlarla yine görüşüleceğini ifade etti. Aybaba teknik direktör arayışları, kadro dışı kalan isimler, transferi düşünülen futbolcular için de net açıklamalar yaptı. Aybaba şunları söyledi:

Haberin Devamı

GÖRÜŞMELER TIKANIYOR

“Şu an hoca adaylarına kadro planlaması, 14 yabancı oyuncu ve transfer bütçesi konularında bir şeyler sunmamız gerekiyor. Bunların eksikliği yüzünden görüşmelerde tıkanma oluyor. Hoca geldiğinde sadece sözleşmeyi düşünmüyor, transfer isteyecek doğal olarak. Bütçe isteyecek. Bizim şu anda ona verebilecek bir cevabımız yok. Olmadığı için de antrenörlerin bize bakışıyla ilgili gelişmeler bir yerde kalıyor.”

NASIL TRANSFER YAPARIZ

“14 yabancı oyuncumuz var. Transfer yapamıyoruz. Bir tek Chamberlain ile ilgili sakatlığı nedeniyle listeye yazılmayabilir. 1 tane boşluk var. Oyuncularımızı değerlerini bularak elden çıkarırsak yerlerine oyuncu alacağız. 2.5 aydır çalışıyoruz. Elimizdeki oyuncularla oturup konuşmaya başladık.”

Haberin Devamı

GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ HOCALAR TEDİRGİN

Sergen Yalçın içimizden biri. İçimizden çıkan kimseyi, değerlerimizi itibarsızlaştırmayalım. Kulübün kadro yapılanmasının ne kadar kötü olduğunu biliyorsunuz ve nasıl bir değişime gidilmesi gerektiğini istişare ediyoruz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Sergen ile görüşmedik, zaten kendisi doğal adaydır. Başka adaylar var.”

13 OYUNCUYLA İDMAN

“Afrika Uluslar Kupası’na gidecekler var. Öncekiler bilmiyor muydu acaba bunu? 1 tane vardı, 3 tane daha aldılar. Şu anda altyapı oyuncuları hariç 13 kişiyiz. Gelecek hoca 13 kişiyle antrenmana çıkar mı? Hoca adayları takım performansını izliyorlar. Onlar da düşünüyordur ‘Acaba bu kadroyu nasıl çalıştırırız’ diye.”

ABOUBAKAR HER YERDE KONUŞUYOR BİR BİZE KONUŞMUYOR

“Hiçbir arkadaşım bize gelip ‘Ben mutlu değilim, transfer görüşmesi yapabilirim’ demedi. Aboubakar her yerde konuşuyor, bir tek bize konuşmuyor. Burası Beşiktaş. İsteyen herkesi göndeririz. Buradan herkes gider, ben de dahil. İstemeyen hemen gider. Takımla yemekte, antrenmanda beraberler. Şimdi de Afrika Kupası’na gittiler. Keyifleri yine yerinde. Keyfi yerinde olmayanlar Beşiktaş taraftarı!”

KÜLHANBEYİ GİBİ YÜRÜYORLAR

“Kadro dışı kalan oyuncuların yürüyüşlerinde sıkıntı var. Tesise girerken külhanbeyi gibi yürüyorlar. Oyuncular disiplin yok, birliktelik yok diyor. Bizim bu arkadaşlara ‘Ne yapıyorsunuz’ dememiz lazım. Ücretler de üst üste şampiyon olunan dönem kadar. Başarı yok, duygu yok, heyecan yok.”

Haberin Devamı

QUARESMA’YI TAKIMA GERİ ALALIM DEDİM

“Teknik direktörlük dönemimde Quaresma olayı vardı. Samet Hoca gönderdi dediler. Ben Quaresma’yı hiç görmedim. Takımın iyi gittiği dönemde, şampiyonluk konuşulmaya başlandığı dönemde Ahmet Kavalcı’ya gittik. Bu Quaresma’yı takıma geri alalım dedim. İstemedi başkan. Sonra kadro dışıyla alakalı tek sorumlu ben oldum. Hala küçük çocuklar gelip onu soruyor. Çok katkısı oldu, iyi oyuncuydu. Takoz Recep de iyi oyuncuydu, Mehmet Ekşi de. Hepimiz iyi oyuncuyduk yani.”