Futbol Şampiyon belli, üçüncü kim!
Paylaş
Şampiyon belli, üçüncü kim!

En yakın takipçileri Trabzonspor’a 14 puan fark atan iki ezeli rakip, şampiyonluk yarışında adeta rakipsiz kaldı. Hem sarı-lacivertliler hem de sarı-kırmızılılar, birçok istatistikte de ligdeki diğer takımları ezdi geçti.

Süper Lig’de ilk yarı geride kaldı. 17 haftalık periyotta Fenerbahçe ile Galatasaray, ligi adeta domine etti. En yakın takipçileri Trabzonspor’un 14 puan önünde bulunan iki takım, şampiyonluk yarışında adeta rakipsiz kalırken diğer ekipleri üçüncülük yarışında baş başa bıraktı. Fenerbahçe ile Galatasaray, puan farkının yanı sıra birçok istatistikte de rakiplerini ezdi geçti. Ligin en fazla gol atan takımı sarılacivertliler (44) olurken onu, sarı-kırmızılılar (32) izledi. Kalesinde sadece 9 gol gören Aslan; bu alanda zirveye kurulurken onu, Kanarya (14) takip etti.

Haberin Devamı

BİRİ EVİNDE BİRİ DEPLASMANDA YENİLMEDİ

8’de 8 yaparak evinde puan kaybetmeyen tek ekip olan Cim Bom, iç sahada en fazla puan alan takım (24) konumunda. Deplasmanda yenilgi yaşamayan tek takım olan Fener, dış sahanın puan lideri (22). İki ezeli rakibin zirvede yer aldığı diğer istatistikler şöyle: Maç başına en fazla şut çeken takım Galatasaray (13,59). Maç başına en fazla isabetli şut çeken takım Fenerbahçe (6,41). Maç başına en fazla topa sahip olan takım Galatasaray (Yüzde 61). Maç başı başarılı pas oranı en yüksek takım Galatasaray (408). Maç başına en fazla korner kazanan takım Galatasaray (6,65).

RAKİPLERİNİ ŞUTA BOĞDULAR

Fenerbahçe ile Galatasaray’ın rakiplerine fark attığı bir başka istatistik ise şutlar oldu. Sarı-kırmızılılar, 312 kez rakip kaleyi yoklarken sarı-lacivertliler ise 252 şut çekti. Listenin üçüncü sırasında ise 222 şutla Beşiktaş yer aldı. Şutları yüzde 12.5 oranla gole çeviren Fenerbahçe, ligin lideri oldu.

Haberin Devamı

DEĞERLERİ ARTTI

Ligin ilk yarısındaki bireysel oyuncu performansları güncel değerlerini de değiştirdi. Transfermarkt’ın verilerine göre Boey, 5 milyon euro ile değerini en fazla artıran isim. Onu 3 milyon euro ile Ferdi takip ediyor. Abdülkerim 2.5, Szymanski ile Sanchez de 2’şer milyon euro değer kazanan futbolcular. Büyük hayal kırıklığı yaratan Ndombele ise 6 milyon euro ile en büyük kaybı yaşayan oyuncu.

DEVLERİN SAVAŞI

Güçlü forvet hatları ile korku salan Fenerbahçe ile Galatasaray, bireysel istatistiklerde de liderliği kaptırmadı. Dzeko ile Icardi, attıkları 12 golle krallık yarışında zirveyi paylaştı. Bu iki ismi, 11 golle Kayserisporlu Thiam izledi. Maç başına ortalama 4 şut çeken Dzeko, Süper Lig’in lideri olurken ortalama 2 isabetle de zirvede yer aldı. Maç başı 1,59 isabetli şut atan Icardi ise Boşnak forvetin en yakın rakibi oldu. Arjantinli yıldız ayrıca maç başı ortalama 3 şut ile bu istatistikte üçüncü basamakta yer aldı.

İLK DEVRENİN ‘EN’LERİ

En fazla gol atan yerli oyuncu Aytaç Kara-Kasımpaşa (9) En fazla şut pası veren oyuncu Kerem Aktürkoğlu-Galatasaray (48) Maç başına en fazla başarılı pas veren isim Davinson Sanchez-Galatasaray (64) Maç başına en fazla hava topu kazanan Paul Onuachu-Trabzonspor (5,46) Maç başına en fazla oyuncu geçen Denis Draguş-Gaziantep (4) En fazla süre alan isimler Boey, Bilal Bayazıt, Bernardoni, Semih Güler, Kilama, Ali Şaşal (1530 dakika)

Haberin Devamı