Futbol Şampiyonluk çok yakıştı
Paylaş
Şampiyonluk çok yakıştı

2. Amatör Küme'ye kadar düşen, bir zamanların efsane takımı Orduspor, Vali Tuncay Sonel'in yoğun çabalarıyla adeta küllerinden doğmuştu. Deprem bölgesinde takımsız kalan futbolcularla yepyeni bir kadro oluşturan Orduspor namağlup şampiyon oldu. Şimdi hedef, yeniden eski parlak günlere dönmek.

1967'de kurulan Orduspor, 2012'de Süper Lig'den düştü ve bir daha toparlanamadı. Her yıl bir alt kümeye düşen takım sonunda kendini 2. Amatör Küme'de buldu. Takım maçlara bile çıkamayacak durumdaydı. Eski futbolcularına ve eski teknik direktör Hector Cuper'e olan borçları nedeniyle UEFA'dan yasaklıydı. Herkes "Bu takım artık tarih olur" derken devreye Ordu Valisi Tuncay Sonel girdi. Topladığı bağışlarla kulübün borçlarını ödedi.

Haberin Devamı

POSTA Gazetesi Orduspor'un hikayesini 30 Mart'ta manşet yapmıştı.

GALİBİYETLE BAŞLADI

UEFA'nın yasağı kalktı ama ligin başlamasına sadece iki gün kalmıştı. Takım kuracak futbolcu yoktu. 6 Şubat depremlerinden sonra bölgede birçok futbolcu takımsız kalmıştı. Vali Sonel'in bölgeye gönderdiği Genel Koordinatör Cihangir Güner, Adana, İskenderun ve Antakya'dan 20 futbolcuyu bir gün içinde Ordu'ya getirdi. Futbolcular DSİ misafirhanesine yerleştirildi. Ertesi gün de ilk maçlarına çıktılar. Lige galibiyetle başlayan Orduspor adım adım hedefine yürüdü.

İNANDIK VE BAŞARDIK

2. Amatör Küme'de çıktığı 12 maçın tamamını kazanan Orduspor ligi namağlup şampiyon bitirdi. Takım, önümüzdeki sezon 1. Amatör Küme'de mücadele edecek. Vali Sonel, "Hedefimiz seneye de şampiyon olup BAL'da (Bölgesel Amatör Lig) oynamak ve sonra da yeniden profesyonel liglere dönmek. Bu futbolcular her şeyin en iyisini hak ediyor. Biz onlara inandık onlar da bize. Kenetlenince başarı geldi. Hem ahlaklı hem yetenekli evlatlarımız var" dedi.

Haberin Devamı