Futbol Şansal Büyüka'dan Seferovic'e sert eleştiri: Veteran gibi!
Paylaş
Şansal Büyüka'dan Seferovic'e sert eleştiri: Veteran gibi!

Galatasaray, Trabzonspor maçında yeni transferlerinden beklediği katkıyı alamadı. Seferovic, Torreira, Mertens ve Oliveira'nın performanlarını eleştiren duayen spor yazarı Şansal Büyüka, özellikle Seferovic'i sert eleştirdi.

Galatasaray yeni transferlerinden ligde henüz beklediği performansı göremedi. Özellikle hazırlık döneminde çok beğenilen Haris Seferovic maçlarda etkisiz bir görüntü veriyor. Şansal Büyüka, köşe yazısında Seferovic başta olmak üzere Galatasaray'ın yeni transferlerini eleştirdi.

Haberin Devamı

"Elbette gol çıkmaz"

İtalya Ligi'nde attığı gollerle Napoli kulübünün tarihine geçen Mertens, Yunus Akgün'ün konfor dolu pasını, kalitesini ve kariyerini inkar eder gibi kaleci Taha'ya teslim ederse... Avrupa’nın golcülüğüne saygı duyduğu Seferovic, Galatasaray forması ile "veteran" futbolcu görüntüsünün dışına çıkamaz ve bu kadar ağır kalırsa... Torreira, büyük mücadele gücüne, oyunun yönünü, dengesini değiştirecek teknik zenginlikler katamaz ve "oyun bozan" özelliğine "oyun kuran" özelliğini katamazsa... Galatasaray'da top ayağına en fazla yakışan oyuncu olan Oliveira, bu kadar etkisiz ve ağır kalır, takım arkadaşlarına pozisyon hazırlayamaz, savunma arkasına top atamazsa... Büyük umutlarla aldığın bütün oyuncular özellikle ilk yarıda kalitelerinin, kariyerlerinin, özelliklerinin çok gerisinde kalırlarsa, elbette gol çıkmaz...

Haberin Devamı

"Sadece iki iyi isim vardı"

Sadece birkaç iyi adam vardı. İçlerinde en beğendiğim, çok beğendiğim, Galatasaraylıların hiç beğenmediği Sacha Boey oldu. Bu maçın belki de tek kazananı, iki kritik hamle yapan önce Mertens'e sonra Kerem'e gol izni vermeyen genç kaleci Taha oldu. Trabzonspor’da genç kaleci Taha'nın yolu açık olsun. Uğurcan kadar iyi kaleci olabilir.