Futbol Seriler müthiş sular ısınacak
Paylaş
Seriler müthiş sular ısınacak

Fenerbahçe 10’da 10, Galatasaray 9’da 9 yaparak müthiş iş başardı ve takipçileriyle puan farkını açtı. Ancak ilerleyen haftalar sakatlıkları getirdi. Bu haftadan itibaren ligde sular ısınır, şampiyonluk yarışı daha da heyecanlı hale gelir.

Fenerbahçe ligde 10’da 10 yaptı. Pendik maçı ölçü olmayabilir ama bu hafta Trabzon maçında nasıl bir futbol ve skor bekliyorsunuz? Djiku’nun yokluğu, Fred ve Becao’nun sakatlıkları takımı nasıl etkiler?

Haberin Devamı

COŞKUN TÜRK: Fenerbahçe, seribahçe oldu. Pendik maçını kolay kazanması bekleniyordu, rakip sadece savunmayı düşününce öyle de oldu. Fenerbahçe’nin önemli sakatları her ne kadar sorunlarını hala çözemeyen Trabzonspor karşısında sıkıntı çıkarabilir. Kazanma alışkanlığı, müthiş taraftar desteği, büyük maçlarda bir başka oynayan yıldızlarıyla yine de Fenerbahçe favori.

FAİK GÜRSES: Hiçbir futbolcunun yokluğu hissedilmeyecek kadar geniş bir kadro, oynamayanın yerine girenin daha çok performans sergilediği bir Fenerbahçe mevcut. Yedeğin, yedeği bile muazzam enerji veriyor takıma.

ŞORAY UZUN: Pendik maçı o kadar da kolay değildi aslında. Kapanan takımları açmak her zaman zordur ancak; Fenerbahçe’de her defansı zorlayan ve golü bulan ayaklar mevcut. Ligde 10’da 10 müthiş bir seri. Trabzon maçı çok daha zor geçecektir çünkü Trabzon bir çıkış arıyor. Fenerbahçe’de kadro derinliği var ama Djiku, Becao ve Fred önemli eksikler.

Haberin Devamı

5-0’LIK MAÇTA HAKEM KONUŞUYORUZ

Fener, Pendik’i 5-0 yendi ama İsmail Kartal verilmeyen penaltılardan yakındı. Szymanski ve Ferdi’nin pozisyonları maç 0-0 olsaydı es geçilebilir miydi?

COŞKUN TÜRK: Türkiye’de bazı hakemler maalesef skora göre karar veriyor. İsmail Kartal’ın dediği gibi gördüğünü çalacaksın. Skor, rakip, takımın durumundan sana ne! Sen işini yap yeter.

FAİK GÜRSES: Hakem diye sahaya çıkanların alayının lisansını iptal edeceksin. Dünyanın parasını alıyorlar. Ne kural biliyorlar, ne de pozisyonu süzebiliyorlar. En iyi temizlik Riva’ya bir kepçe sokacaksın ilk molozu hakem odasından kaldıracak.

ŞORAY UZUN: Hakemlerimiz maçın skoruna ya da gidişatına göre karar veriyorlarsa bu bir kepazelik. İsmail Kartal bu kadar fark attığı maçtan sonra konuşuyorsa o pozisyonlar önemli demek ki! İsmail Kartal konuşsun. Ben yöneticilerin açıklamalarına ayar oluyorum. Adını daha önce duymadığım adamlar konuşmuyor mu? Beylik beylik laflar. ‘Sabrımızı zormalayın’ lar, Kurtlar Vadisi dizi replikleri falan... Hakemlerimiz de bunlara yol açacak yönetim göstermesinler be abi. Gerekirse tüm MHK kadrosu olduğu gibi değişsin bize ne? Açıklama dinlemek değil, futbol izlemek istiyoruz.

Haberin Devamı

CİM BOM’DA KAYIP YILDIZ ÇOK VAR

Galatasaray ligde son 6 maçın 2’sini 1-0, 3’ünü 2-1 kazandı. Yani tek farklı skorlar. Beklenildiği gibi de oynamıyor. Buruk da farkında, nasıl önlem alacak?

ŞORAY UZUN: Hele bir tanesi Şampiyonlar Ligi ise iki kulvarda birden mücadele etmek çok zor. Bunu en iyi Okan Buruk bilir. Kazandığınız sürece skorun çok bir önemi yok. Asıl sıkıntı; rotasyonda kullanılması gereken oyunculardan gerekli verimin bir türlü alınamaması. Çok çalışılacak, olmadı ara transfer dönemi.

COŞKUN TÜRK: Kazanıyor ve bunu üst üste 9 kez yaptı. Bu çok önemli. Okan Buruk mutlaka daha iyi futbol için bir çare arıyordur. Geçen sezona da böyle başladığı unutulmasın. Bu haftalar oyun anlamında bir çıkış olmalı. Böyle oynamaya devam ederse sıkıntı daha da büyür.

FAİK GÜRSES: Okan Buruk kazanan takım bozulmaz felsefesi ile bugüne geldi. Halbuki geniş kadrosu içinde tercih edebileceği çok futbolcu var. Biraz bu katı felsefesinden vazgeçmesi lazım. 3-4 futbolcunun ilk 11’den çıkıp kulübede oturma zamanı çoktan geldi ve geçiyor.

Haberin Devamı

ICARDİ SAKAT SAKAT OYNUYORSA SORUN BÜYÜK

Icardi sakat sakat oynuyor. Rize maçını boş geçti, performansı da düşüyor. Oynamazsa Galatasaray’ın hücum gücü ne oranda düşer. Sezon başında büyük sükseyle alınan Bakambu ve Beşiktaş’a transfer çalımı denilen Halil çare olabilir mi?

ŞORAY UZUN: Icardi’nin Rize maçında sakat sakat oynaması takdire değer ve çok romantik ama hiç gereği yoktu. Oyuna sonradan da girebilirdi. Bu sezon hemen tüm ‘transfer çalımları’ patladı!. O çalımları henüz sahada göremedik. Bakambu’nun bir şeyler yapabilmesi için süre alması lazım. Rize maçı değilse hangi maç?

COŞKUN TÜRK: Bir takımın her maça iğne tedavisiyle başlayan futbolcusu varsa bu sorun. Bakambu hani büyük transferdi? Neredeyse unutmuştuk Galatasaray’ın kadrosunda olduğunu. Aynı şekilde Halil. Okan Buruk bu futbolcuları bir an önce takıma kazandırmalı. Olmuyorsa demek ki yanlış transferler.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Icardi’nin de dinlenmeye çok ihtiyacı var. Bakambu, Tete, Barış Alper görev bekliyor. Bu aralar ilk 11’de süre alamazlarsa küser ve onlarda da düşüş başlar. Yol yakınken değişim şart.

KARTAL’IN DEFANSI ÇOK KIRILGAN

Beşiktaş, Burak Yılmaz ile çok önemli eksiklerine rağmen Gaziantep engelini aştı. Bu galibiyet Yılmaz’ın kredisini artırdı mı?

FAİK GÜRSES: Elbette. Yakup’u erken aldı sonra yanlıştan döndü. Genelde kenar yönetimini iyi kullanıyor.

ŞORAY UZUN: Beşiktaş bir çıkmazın içinde gibi. Burak Yılmaz da yönetim de Gaziantep maçı öncesi istim üstündeydi. Bu durum futbolcuları da etkilemiş vaziyette. Özgüven sorununun acilen çözülmesi gerekiyor. Burada mental rahatlık önemli. Açıkçası bu kadar eksikle bu galibiyet ilaç gibi gelmiştir. Yine de defansın kırılganlığının bir şekilde son bulması gerekir. Taraftar biraz daha sabır göstersin tamam da; takım da biraz fazla çaba göstersin. Üzerlerinde Baba Hakkı’ların, Şeref’lerin forması var.

COŞKUN TÜRK: Beşiktaş’ta en büyük sorun camianın birliği, bütünlüğü kaybetmesi. Bilet fiyatlarının Cumhuriyet’in 100. yılı kutlamaları kapsamında indirilmesi ve tribünlerin tamamının dolup coşkulu olması sahaya çıkan 11’i ateşledi. Bütünlük sağlanırsa Beşiktaş mevcut kadroyla bile seri galibiyetler alıp çıkışa geçebilir. Burak Yılmaz’ın ise yeni yönetimden sonra takımın başında kalacağını düşünmüyorum.

SEÇİMİN ÖNE ALINMASI BEŞİKTAŞ’I ATEŞLER

Beşiktaş, seçim tarihini iki hafta öne çekti. Yılmaz 11 maça çıkacaktı şimdi 8 maçta veda edebilir. Tarihin öne çekilmesinin nedeni nedir?

FAİK GÜRSES: Yeni yönetim bir an önce göreve gelmeli. Beşiktaş önünü görebilmeli. Aralıktan sonra yeni hoca olabilir ama bence Burak Yılmaz devam etmeli. Ayrıca ocakta ara transfer var. Mutlaka takviye yapılmalı. Bu da yeni yönetimin işi.

COŞKUN TÜRK: Camiada çok büyük tepki vardı, bu yüzden tarihi öne çektiler. Bir an önce seçim yapılmalı ve bütünlük sağlanmalı.

ŞORAY UZUN: Burak Yılmaz’ın bu aşamada kendisini düşünecek hali yok. Elinden geleni yapmaya çalışıyor. Kalan maçları saymıyordur. Seçimin erkene alınmasına gelince, bence sayın Çebi Beşiktaş’ın menfaatini düşünüp seçimi öne aldı. Ne olacaksa bir an önce olmasında fayda var.

TRABZON’UN UMUDU ARA TRANSFERDE

Trabzonspor’da kimse 2 maçta Avcı’dan mucize beklemiyor ama Karagümrük maçındaki futbol hayal kırıklığı yarattı. Fener maçı kaybedilirse Avcı için de çanlar çalar mı? Başkan devre arasında transfer sinyali verdi, hangi bölümlere yapılmalı.

FAİK GÜRSES: Bakasetas yoksa karşı kalede pozisyon da yok. Kaliteli bir 10 numara şart. Fenerbahçe maçındaki olağan puan kaybı Avcı’yı küstürür. Seyirci zaten takıma ısınamamış. Toparlanma için Fenerbahçe galibiyeti şart oldu. Beraberlik bile kurtarmaz.

COŞKUN TÜRK: Avcı ile çıkılan ve kazanılan ilk maçta da futbol vasatı aşmamıştı. Avcı’ya zaman lazım. Fener maçını kazanırsa bu zamanı kısaltır, kaybederse zaman uzar. Tehlike çanlarının çalacağını düşünmüyorum. Yönetim transfer için çalışıyor ve şimdiden anlaştığı isimler var. Savunma ve orta sahaya takviye şart.

ŞORAY UZUN: Kişisel görüşüm; Bjelica’nın kadrosuna Avcı iki maçta ne tür bir katkı sunabilir? Fenerbahçe maçı Trabzonspor için çıkış maçı. Bu maçı bir şekilde alabilirse önü açılır. Aksi durumda Avcı için çanlar değil, ıslık bile çalmaz. Dün bir bugün iki... Devre arası transfer dönemini en çok Trabzonspor iple çekiyordur. Stoper, Siopis’i aratmayacak bir orta saha ve Onuachu’ya destek olabilecek bir forvet ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.