Futbol Şimdi moda Galatasaray
Paylaş
Şimdi moda Galatasaray

Okan Buruk yönetiminde saha içinde savaşan takıma, tribünler de tam destek veriyor. 9 maçlık seri yakalayan Aslan, zirvede kükremeye devam ediyor. Daha da önemlisi bir dönem Jesus’lu Fenerbahçe için yapılan methiyeler şimdi Okan hoca ve talebeleri için söyleniyor. / Bilgehan CAN - bilgehan.can@posta.com.tr

ASLAN’DA HERKES MUTLU

Haberin Devamı

Galatasaray’da yönetim transfer konusunda görevini yaptı. Okan hoca takımı çabuk toparladı. Futbolcular savaşıyor, taraftar tribünde büyük destek oluyor. Aslan şampiyonluk havasına girdi diyebilir miyiz?

ŞORAY UZUN: Taraftar şampiyonluk havasına girebilir ama takımın böyle bir lüksü olamaz! Ters bir rüzgar havayı bozuverir. Ciddiyeti asla bırakmadan çok çalışmaya devam. Bu ara ihtiyaç duyulacak en son şey ‘havalara girmek’ olur.

MEHMET COŞKUNDENİZ: Şampiyonluk havasına şimdiden girmek olumsuz durum yaratır. İkinci Fenerbahçe ile puan farkı 4. Yani iki maç takılmaya bakar. Takımda havanın ve uyumun çok iyi olduğunu söyleyebiliriz. Bu uyumun mimarı tabii Okan Buruk. Kazandıkça kendine güveni arttı, takımını daha cesaretli oynattı.

Haberin Devamı

FAİK GÜRSES: Seri galibiyetler hangi havayı teneffüs ettiklerinin habercisi. Galatasaraylı futbolcuların özgüveni sahaya yansıdıkça her galibiyet mutlu sonun habercisi olacaktır.

COŞKUN TÜRK: Galatasaray’da herkes mutlu. Yönetim, teknik heyet, sahada oynamaktan zevk alan futbolcular, coşkulu taraftar... Tabii ki lig uzun maraton ve haftalar ilerledikçe daha zorlu maçlar oynayacaklar. Bir dönem Fenerbahçe için yazdıklarımız şimdi Galatasaray için geçerli.

ICARDI GERÇEK AŞKI TARAFTARDA BULDU

Icardi sakatlık ve ailevi sorunlarını aştıktan sonra kalitesini ortaya koydu. ‘Bu ligin üzerinde’ yorumları yapılıyor, katılıyor musunuz?

ŞORAY UZUN: Icardi ne kadar klas golcü olursa olsun bu ligde forma giyiyor. ‘Bu ligin üzerinde’ demek diğer meslektaşlarına haksızlık olur. Bu lig Drogba’ları, Sneijder’leri, Anelka’ları da gördü. Icardi’nin sevgi ihtiyacı vardı; o aşkı da Galatasaray taraftarında buldu.

COŞKUN TÜRK: Icardi, İtalya Ligi’nde iki kez gol kralı olmuş. Yıldızlar topluluğu PSG’den geldi. Kalitesi tartışılmaz. En önemlisi Galatasaray’a karşı müthiş bir aidiyet duygusu var.

FAİK GÜRSES: Fizik olarak eksikleri var ama tecrübesini konuşturuyor. Nefesini ekonomik kullanması en büyük özelliği. Topu diri anında yakalarsa affetmiyor.

MEHMET COŞKUNDENİZ: Icardi, Avrupa’nın yıldız oyuncularından. Inter’de bonservisi 100 milyon Euro’ya yükselmiş bir futbolcu. İstikrar problemini aşmış görünüyor. Ancak kazanmayı alışkanlık haline getirmiş takımlarda her futbolcu maksimum seviyede oynar. Kriz anlarında ne olur, onu bilemiyoruz.

Haberin Devamı

ŞENOL HOCA EN İYİSİNİ ARIYOR

Şenol Güneş’le üst üste 4. galibiyet. Kartal çıkışa geçti. Beşiktaş’ta kısa sürede neler düzeldi?

COŞKUN TÜRK: Şenol Güneş ülkeyi, ülke futbolunu çok iyi biliyor. Takımın mücadele gücünü artırdı, kaliteli futbolculardan daha fazla nasıl yararlanırımı çalıştı ve başarılı da oldu.

MEHMET COŞKUNDENİZ: Beşiktaş’ı üst üste iki kez şampiyon yapan tek yerli teknik adam Şenol Güneş. Bir Türk takımını (Beşiktaş) tarihte ilk kez yenilgisiz lider olarak Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkaran teknik adam da Şenol Güneş. Yani varlığı yetti. Ama bu kadronun şampiyonluk için yetersiz olduğunu düşünüyorum.

FAİK GÜRSES: Hoca en iyisini bulmak için çabalıyor. Oyuncu kazanmak için her çareyi deniyor. Ortada çok iyi futbol yok. Vasat bir oyun ama galibiyet sürekliliği aşılanmış Beşiktaş var.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Beşiktaş zaten iyi takımdı. Ismael’in müdahaleleri el freni kıvamında olunca takım düşüşe geçti. Şenol hocanın takımın mantalitesine uyguladığı ‘akü takviyesi’ ile düzlüğe çıkıldı. Takımın öz güveni geldi.

ROSİER’E ESAS CEZAYI BEŞİKTAŞ VERMELİ

Rosier edep yerini gösterdi, kırmızı kart gördü. Bir Pascal Nouma cezası (benzer hareket nedeniyle 7 ay almıştı) gelir mi?

FAİK GÜRSES: Elbette ağır tahrik var. Buna rağmen tasvip edilemez bir hareket. İki maç cezası garanti hakem ve gözlemci centilmenliğe aykırı hareketi rapora yazmışsa Rosier için kötü son olabilir.

MEHMET COŞKUNDENİZ: 7 ay mı olur bilmem ama ciddi bir ceza alması gerekiyor. Asıl problem şu, maç bitmiş, galipsin. Bunu niye yapıyorsun? Zaten kadrosu kısıtlı bir takım var karşımızda. Rosier’in ceza alması durumunda yeri kiminle doldurulacak? Bence sadece Federasyon değil, Beşiktaş da Rosier’e ceza vermeli.

COŞKUN TÜRK: Rosier’in yaptığı kabul edilemez. Öncesinde dirsek yese bile. Ancak bir Pascal Nouma cezası çıkacağını düşünmüyorum.

Haberin Devamı

ŞORAY UZUN: Maç bitmiş.. Kazanmışsın... Ne diye böyle saçma sapan bir hareket yapıyorsun? Derdin ne? New York’ta Harlem mahallesinde değilsin; Kayseri’nin göbeğinde, gerçek sucuk pastırma diyarında, o hareketin en olmayacak diyarındasın. Oralarda senin göndermen küçük kalır! Nouma’nın cezasını Beşiktaş vermişti. Bakalım bunda ne olacak ?

VAR ÇARE OLACAK DENDİ AMA...

VAR kararları Ümraniye maçına damga vurdu. Sosyal medyada, ‘VAR kararları büyük takımlara karşı farklı işliyor’ deniliyor. Sizin yorumunuz nedir?

COŞKUN TÜRK: VAR’ın sorunları tamamen ortadan kaldırmadığı görülüyor. Büyük takımlara karşı farklı işlediğine o kadar çok örnek gördük ki sosyal medyada bu yorumların yapılması doğru.

MEHMET COŞKUNDENİZ: Fenerbahçe’nin golünde faul mu vardı, ofsayt mı? Hakem hocalarının hepsi golü nizami buldu. Ümraniye’nin ikinci golünden önce Batshuayi’ye faul yapılmadı mı? VAR kararları doğruydu. Doğru olmayan bazı kararlar oldu elbette. Ve bu kararlar tüm takımların canını yaktı.

FAİK GÜRSES: Ümraniye Teknik Direktörü Recep Uçar gerçekleri söyledi. Fenerbahçe’nin golleri öncesinde faul vardı. Hakem sıkıntısı sürüyor. FIFA kokartı olan hakemin hala hakem olamaması, VAR’da, ‘hakem olamadığından’ masa başına alınan ismin de adapte olamaması vahim. Göremiyor, çalamıyor, çağıramıyor. İkisine de şut. çekeceksiniz.

ŞORAY UZUN: VAR geldi diye sevindik. Sözüm ona hakemin göremediği pozisyonlarda doğru karar verecekti. Benzer pozisyonlarda canı yanan hep Anadolu takımları oluyor.

SAMET ÜMRANİYE’DE AĞIR KALDI ARDA BASKISI JESUS’U ZORLAR

Fenerbahçe’de yeni transfer Samet’in performansını nasıl buluyorsunuz? Kupada asist yapan Arda ligde yine yoktu? Jesus Arda’ya neden güvenmiyor?

COŞKUN TÜRK: Samet hava toplarında iyi, tamam. Ama Gustavo da iyiydi. Yerden sıkıntısı var. Ümraniye’nin golünde çok ağır kaldı. Jesus, Arda’nın eksikleri olduğunu düşünüyor. Ancak takımda eksiği olan o kadar çok futbolcu var ki. Jesus, özellikle Kadıköy’deki maçlarda Arda baskısını daha fazla hissedecek.

MEHMET COŞKUNDENİZ: Samet’i beğendim. Çabuk adapte oldu. Fenerbahçe’de defans sorunu yok, kaleci sorunu var. Defansın arkasına geçen her top neredeyse gol oluyor. Jesus’un Arda’ya güvenmediğine inanmıyorum. Avrupa Kupası maçları başlıyor. Arda’yı rotasyonda kullanacağını düşünüyorum.

FAİK GÜRSES: Samet riske girmiyor, düz ve basit oynuyor. Bir futbolcuda bulunması gereken en önemli özellik. Arda olayı Jesus’un kompleksi oldu. Onun gibi deneyimli hocanın böyle bir değeri kulübeye mahkum etmesi anlamsız.

ŞORAY UZUN: Samet klasik tabirle ‘taş gibi’ defans. Ama süratli forvetler karşısında hızlı değil. Arda konusunda Jesus’u anlamıyorum. Son maçta dedi ki; ‘Emre Mor’un topla hızlı gitmesine ihtiyacımız vardı.’ Halbuki Arda topu istediği yere en hızlı şekilde atabiliyor. Fener orta sahasında Arda’dan daha iyi biri yok. Bu inat Fenerbahçe’nin işine yaramaz.

TRABZONSPOR DAHA İYİ OLACAK

Alanya yenilgisi sonrası Başakşehir’le moral bulan Trabzonspor, İstanbulspor önünde farka koştu. Son iki haftada vites yükselten Trabzonspor yeniden yarışın içinde denilebilir mi?

FAİK GÜRSES: Zaten yarışta. Ama geçen yılki futbolunu aratıyor. Yendiği takımlar kendine rakip olacak kalibrede değil. Futbol ve skordan çok Bakasetas’ın maç sonu açıklamaları müthişti. Türk halkının kendisine gösterdiği sevgiyi öve öve bitiremedi. Öyle bir mesaj ki; siyasetçilerin kulağına küpe olacak bir yaklaşım. Tebrikler.

MEHMET COŞKUNDENİZ: Bence denilemez. Trabzonspor istikrarsız bir görüntü ortaya koyuyor. Kadro kalitesi ve oyun olarak bu sezon şampiyonluk yarışı içinde yer alamaz. Şimdiden gelecek sezon için yatırım yapmaya başlasalar daha iyi.

ŞORAY UZUN: Trabzon hâlâ ‘son şampiyon’ apoletini taşıyor. Ancak takım da Abdullah hoca da sadece apoletin yeni şampiyonluklar için yeterli olmadığını biliyor. Kara bulutlar dağıldı diyebiliriz. Yusuf da döndü. Böyle devam ederse yarışın içinde diyebiliriz.

COŞKUN TÜRK: Kötü sonuçların ardından Abdullah Avcı’nın çıkışı, yönetimin ve taraftarın ona büyük destek vermesi işe yaradı. Trabzonspor hala eksikleri olmasına rağmen bir tempo yakaladı ve yukarı doğru çıkacak gibi.