Futbol Tahkim Kurulu'ndan Galatasaray'a 1959 öncesi için ret
Paylaş
Tahkim Kurulu'ndan Galatasaray'a 1959 öncesi için ret

Uzun süredir özellikle Fenerbahçe ve Galatasaray arasında devam eden 1959 yılı öncesi şampiyonluklar konusu yine alevlendi. TFF son olarak konuyla ilgili komisyon kurulacağını açıklarken Sarı-Kırmızılılar bu duruma itiraz etmişti. TFF Tahkim Kurulu, Aslan'ın bu itirazını reddetti!

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki 1959 yılı öncesi şampiyonluk yarışı ile ilgili TFF'ye başvurular devam ediyordu. Uzun süredir iki kulüp arasında devam eden gerilimde 2 sene evvel Fenerbahçe'nin TFF'ye ek deliller sunduğu ifade edilmişti. Galatasaray, hem bu ek delillere itiraz etmiş, hem de 1959 yılı öncesi şampiyonluklar ile ilgili ek belgeleri TFF'ye göndermişti.

Haberin Devamı

 Sonrasında hem demeç savaşları verilmiş hem de müraacatlar sürmüştü. Son olarak ise Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) konuyla ilgili olarak bir komisyon kurulacağını ve durumun detaylı şekilde inceleneceğini açıklamıştı. Fenerbahçe de bu duyuru sonrasında daha önce açıkladığı gibi bu sezona 5 yıldızlı formayla çıkmayacaklarını, komisyondan çıkacak kararı bekleyeceklerini ifade etmişti.

İTİRAZ REDDEDİLDİ

Galatasaray ise Tahkim Kurulu'na böyle bir komisyonun kurulmasına itiraz etmişti. Konuyla ilgili karar çıktı. TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray'ın 1959 öncesi şampiyonluklar için kurulan komisyonla ilgili itirazını reddetti.

Federasyondan yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:ederasyondan yapılan açıklamada şu ifadeler yer verildi:

Haberin Devamı

Galatasaray A.Ş.’nin, TFF Yönetim Kurulu’nun 14.07.2023 tarihli kararına itirazı incelendi. Kurulumuz’un 31.08.2023 tarihli toplantısında incelemeye alınan dosyada yapılan müzakere neticesinde; TFF Yönetim Kurulu kararının hukuka aykırılık yönünden yapılan incelemesinde; Fenerbahçe A.Ş. tarafından TFF Yönetim Kurulu’na yapılan başvuru üzerine araştırma komisyonu kurulmasına dair tesis edilen kararın işin esasını sonuçlandıracak nitelikte olmadığı anlaşıldığından, bu aşama itibariyle itiraz başvurusunun reddine, oybirliği ile karar verilmiştir.