Futbol TFF Başkanı Büyükekşi'den Beşiktaş'ın başvurusu hakkında açıklama!
Paylaş
TFF Başkanı Büyükekşi'den Beşiktaş'ın başvurusu hakkında açıklama!

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Double Pass ile düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ın Gaziantep FK ve Hatayspor'un ligden çekilmesi ile oluşan duruma yaptığı itiraza da cevap veren Büyükekşi, kamuoyunu aydınlattı. MHK Başkanı Lale Orta hakkında da konuşan Ekşi, Orta'ya sahip çıktı.

 

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Double Pass ile düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ın Gaziantep FK ve Hatayspor'un ligden çekilmesi ile oluşan duruma yaptığı itiraza da cevap veren Büyükekşi, kamuoyunu aydınlattı.

Haberin Devamı

"ACELE BİR KARAR DEĞİLDİ, DEĞİŞMEYECEK"

Büyükekşi konuya dair net açıklama yaparak şunları söyledi:

Oynanmış maçlar tescil edilmiştir. Oynanmamış olanlar hükmen sonuçlanmıştır. Aldığımız karar acele değildi. Geçmiş örneklere bakarak aldık.Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, bundan sonra da böyle olacak. Bu değişmez. Biliyorsunuz, yönetim kurulumuz depremden hemen sonra 10 Şubat'ta bir karar aldı. Depremden etkilenen ve olağanüstü hal ilan edilen illerde ligden çekilmek isteyen kulüplerin taleplerini kabul ettik. Oynadıkları maçları tescil ettik. Ligden çekildikleri için bundan sonraki maçlarda 3-0 hükmen mağlup ilan edilmeleri kararını aldık. O tarihten itibaren lig devam ediyor. Bu kulüpler 2022/23 sezonunda yapacakları maçlarda 3-0 hükmen mağlup ilan edildiler. Toplam 9 takım ligden çekildi. Hepsinin kalan alacaklarının çekilmemiş gibi ödenmesine karar verdik.

Haberin Devamı

"KULÜPLER BİRLİĞİ'NİN KARAR YETKİSİ YOK"

Kulüpler Birliği'nin bu konuda karar alma yetkisi yok, karar TFF'de. Öyle olsa bile sadece 6 kulüp bunu istiyor, 11 tanesi ise karşı çıkıyor. Kamuoyunu bunlarla meşgul etmeyelim.

"OYNANAN MAÇLAR SİLİNEMEZ"

1989'daki Samsunspor'dan başlayıp, daha sonra 1991 depreminde, daha sonra sel felaketinde, münferit deprem olaylarında TFF yönetim kurulu hep aynı kararı almış. Kamuoyunda bir kafa karışıklığı olmaması açısından şunun altını çizmek istiyorum; bir takım, herhangi bir şekilde deprem, başka konu olabilir ligden çekilirse ondan sonraki maçları otomatik olarak 3-0 hükmen mağlup olur. Oynadıkları maçlar kesinlikle silinmez. Bu maçlar tescil edilmiştir. Bu maçlarla ilgili kırmızı kartlar, sarı kartlar, ödemeler olmuştur. Hiçbir zaman olmamıştır. Önümüzdeki yıllarda da olmaz.

"MHK'DA DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNCEMİZ YOK"

Olmayacak şeylerle kamuoyunu yönlendirip bu şekilde bir şeyin 'bekliyoruz, baskı yapıyoruz', bir yandan basından, bir yandan sosyal medyadan bu şeyleri yapmanın hiç kimseye bir faydası yok. Ortamı gerginleştirmeden ligi devam ettirelim. Futbolumuzun marka değerine zarar vermeyelim. MHK başkanını değiştirme gibi bir düşüncemiz yok.

Haberin Devamı