Futbol TFF başkanlık seçimleri ne zaman? TFF başkan adayları belli oldu mu?
Paylaş
TFF başkanlık seçimleri ne zaman? TFF başkan adayları belli oldu mu?

TFF başkanlık seçimleri için soru işaretleri son buldu. Nihat Özdemir’in istifasıyla boşalan başkanlık koltuğuna vekaleten Servet Yardımcı oturmuştu. Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu yaşanan gelişmelerin ardından bir araya geldi ve TFF başkanlık seçimlerinin ne zaman yapılacağını açıkladı…

TFF başkanlık seçimi için tarih belli oldu. Normal şartlarda 2023 yılında yapılması beklenen başkanlık seçimleri Nihat Özdemir’in istifasının ardından erkene alındı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan başkanlık seçimi açıklamasının ardından “TFF başkan adayları belli oldu mu?” araştırmaları da yoğunluk kazandı…

Haberin Devamı

TFF BAŞKANLIK SEÇİMLERİ NE ZAMAN?

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan Nihat Özdemir’in istifasının ardından başkanlık seçiminin yapılacağı tarihi açıkladı. Federasyon tarafından yapılan açıklamaya göre, Yeni TFF Başkanı'nın belirleneceği Olağanüstü Genel Kurul 16 Haziran'da Ankara'da yapılacak.

TFF BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU MU?

TFF Başkan adayları konusunda henüz herhangi bir gelişme yaşanmadı.  Ancak kulislerde bazı başarılı isimlerin konuşulduğu biliniyor. Bu isimlerden en çok dile getirilenlerden biri de eski futbolcu ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen oldu.

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, kendisi için uzun yıllardır dillendirilen TFF Başkanlığı adaylığı için iddialı bir açıklama yaptı. Dilmen, Twitter'da takipçilerinden gelen sorulardan birini cevaplarken şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu'yla ilgili yapılanmayla ilgili bir teklif almadım. Almış olsaydım Türk futbolu böyle bir durumda olmazdı. Aynı şey kulübüm Fenerbahçe için de geçerli. Tekrardan altını çiziyorum, Türk futbolunun bana ihtiyacı olduğunu görüyorum net bir şekilde. Nerelere kadar gidildiğini görüyorum.

Ama biz görevden asla kaçmayız. Sağlık nedenlerinden dolayı sıkıntılar olabilir ama ben yapılanma konusunda Türk futbolunu 4-5 yıl içinde çok daha ileri götüreceğime inanıyorum. Doğru insan kaynaklarıyla, Allah da ömür verirse bunu yapabilirim.

TFF başkanlığı zor iş. Yapabileceğime inanıyorum. Bu adayım anlamına gelmiyor. Alt kadrolar iyi şekilde yapılırsa, yapılabilecek bir iş. Futbolun iyi yerlere gelmesi için TFF başkanı olmama gerek yok. Olmayayım zaten, öyle bir niyetim de yok. Aday değilim.

TFF başkanlığı için konuşulan isimler ise şu şekilde;

  • Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu,
  • TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı,
  • Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ
  • Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi
  • TFF başkanlığı yapan Hüsnü Güreli
  • Saffet Sancaklı