Futbol Türkiye Kupası'nda Karagümrük'ü eleyen Başakşehir çeyrek finalde
Paylaş
Türkiye Kupası'nda Karagümrük'ü eleyen Başakşehir çeyrek finalde

Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turunda eşleşen Karagümrük ile Başakşehir, İstanbul'da karşılaştı. Penaltılara giden maçta Başakşehir galip geldi ve tur atlayan taraf oldu.

 Türkiye Kupası son 16 turunda Başakşehir, penaltılar sonucunda Karagümrük'ü 5-3 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.

Haberin Devamı

 Karagümrük kaçtı, Başakşehir yakaladı

68. dakikada Davide Biraschi rakiplerinden birer birer sıyrıldı ve savunma arkasına sarkan Diagne'ye çok iyi bir pas attı, golcü futbolcu kaleciyle karşı karşıya kaldı ve fileleri havalandırarak skoru 1-0'a getirdi.
Karagümrük'ün golünün hemen ardından Başakşehir baskıya başladı. Serdar Gürler'in ceza sahasına yaptığı ortaya Karagümrük savunmasında Levent Mercan ters bir vuruşla kendi filelerini havalandırdı ve kısa sürede skora yine denge geldi: 1-1
Karşılaşmanın 90 dakikasından galip çıkan olmadı ve mücadele uzatma dakikalarına gitti.

Uzatmalarda büyük heyecan

115. dakikada gelişen Fatih Karagümrük atağında sol kanatta topu alan Ebrima Colley yerden ceza sahasına sert bir orta yaptı ve Kreim Frei arka direkte kayarak topa vurdu ve skoru 2-1'e getiren golü attı. Frei golü attıktan sonra sevinç yaşamadı.

Haberin Devamı

119. dakikada golden hemen sonra yine Başakşehir atağa çıktı. İlk golü kendi kaleisne atan Levent, VAR kararı sonrası ceza sahasında elle oynadığı için bu sefer de penaltıya sebep oldu. Topun başına geçen Deniz Türüç topu ağlarla buluşturdu ve skora kısa süre içinde yeniden denge geldi: 2-2. Kalan dakikalarda gol olmayınca mücadele penaltılara uzadı.

İlk 11'ler: 

Başakşehir-Karagümrük maçı 11'leri:

Başakşehir: Volkan, Şener, Duarte, Touba, Lima, Ndayishimiye, Aleksix, Mesut Özil, Szysz, Mounir, Okaka

Fatih Karagümrük: Viviano, Biraschi, Dresevic, Diagne, Kerim Frei, Levent, Burak, Lawrence, Salih, Adnan, Bertolacci.