Futbol Türkiye tek yürek oldu
Paylaş
Türkiye tek yürek oldu

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin Süper Kupa finalini boykot etmesine kimse kayıtsız kalmadı. Birçok kulüp hem “Yurtta sulh cihanda sulh” hem de “Atam izindeyiz” paylaşımı yaparken finalin kendi statlarında oynanması için ezeli rakiplere çağrıda bulundu.

Süper Kupa’nın iptal edilmesinin ardından Türk kulüpleri adeta tek yürek oldu. Beşiktaş, iki paylaşım birden yaptı. İlkinde Mustafa Kemal Atatürk görseline ve “Atam izindeyiz” mesajına yer verildi. “Kapımız açık” başlığıyla yayımlanan ikinci mesajda ise, “Cumhuriyetimizin 100. yılında oynanacak Süper Kupa finalini, uygun bir tarihte, Atamızın semtinde, dünyanın en güzel stadında oynamak üzere, Atatürk sevdalılarını Türk bayraklarıyla Dolmabahçe’ye bekleriz” ifadeleri kullanıldı. Trabzonspor, Atatürk fotoğrafıyla beraber “Yurtta sulh cihanda sulh” paylaşımında bulundu. Başakşehir, Adana Demirspor, Antalyaspor, Ankaragücü, Sivasspor, Alanyaspor, Karagümrük, Konyaspor, Samsunspor ve İstanbulspor’un paylaşımları da “Yurtta sulh cihanda sulh” şeklinde oldu. Kayserispor, Hatayspor ve Pendikspor ise “Atam izindeyiz” paylaşımları yaptı.

Haberin Devamı

IŞIKLARI AÇTIK BEKLİYORUZ

Birçok kulüp, Galatasaray ile Fenerbahçe’ye verdiği desteğin yanı sıra Süper Kupa finalinin kendi statlarında oynamaları yönünde çağrıda bulundu. Samsunspor, “Fenerbahçe ve Galatasaray; ışıkları açtık, bayrakları astık, Samsun’a bekliyoruz” şeklinde davet yolladı. Ankaragücü, “Eski adı Cumhurbaşkanlığı Kupası olan Süper Kupa finalinin; Cumhuriyet’imizin 100. yılında başkentimiz Ankara’da oynanması için TFF ve kulüplerimize davetimizdir” notunu paylaştı.

ANINDA REAKSİYON

İrfan Can Kahveci, saat 19.37’de Atatürk tişörtlü eski bir fotoğrafını paylaştı. Mert Hakan’dan da paylaşım gelirken Livakovic’in duruma kayıtsız kalmaması büyük alkış aldı. Galatasaray cephesinde ise Kerem Aktürkoğlu, mesajında İstiklal Marşı’ndan mısralar kullandı. Abdülkerim ve Barış Alper de paylaşımlarıyla dikkat çekti. Gecenin ilerleyen saatlerinde birçok futbolcu Atatürk paylaşımında bulundu.

Haberin Devamı

POTADAN DESTEK

Ezeli rakiplere bir destek de Beşiktaş basketbol şubesinden geldi. Siyah-beyazlılar, bugün erkek ve kadın basketbol takımlarının BJK Emlakjet Spor Kompleksi’nde oynayacağı maçlarda tüm salonun Türk bayraklarıyla donatılacağını açıkladı

METRO SABAHA KADAR ÇALIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metro saatlerine Süper Kupa ayarlaması yaptı. Kamuoyu bilgilendirmesinde, “Sabaha karşı yurdumuza dönecek olan şanlı takımlarımızı karşılayabilmeniz için metro hatlarımızda Gece Metrosu olduğunu hatırlatmak isteriz” denildi.

DÜNYA BASININDAN ÇARPICI YORUMLAR

SKANDAL OLAY

Galatasaray ile Fenerbahçe’nin Süper Kupa finaline çıkmaması dünya basınında büyük yankı uyandırdı. L’Equipe: “Türkiye Süper Kupası son anda iptal edildi. Gerekçe olarak yerel makamların Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Atatürk’e saygı tişörtlerinin giyilmesine izin vermemesi gösterildi” yorumunu yaptı.

Marca haberinde, “Türkiye Süper Kupası’nda skandal bir olay yaşandı. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin maça çıkmayı reddetmeleri Türk futbolunda yeni bir skandala yol açtı” ifadelerini kullandı. Sport Mediaset, “Türkiye ile Arabistan arasında diplomatik kriz” başlığını attı.

Haberin Devamı

Calcio Mercato, “Eşi benzeri görülmemiş bir diplomatik kriz. Kriz; yerel makamların, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e atıfta bulunan pankart ve tişörtlerin stada girişinin engellemesiyle ortaya çıktı” şeklinde haberi paylaştı.