Futbol UEFA Ülke puanı sıralamasında güncel durum
Paylaş
UEFA Ülke puanı sıralamasında güncel durum

Avrupa kupalarında mücadele eden Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe bu hafta yine zorlu mücadelelere çıkacaklar. Her ne kadar temsilcimiz Beşiktaş'ın ihtimali kalmamış da olsa alacağı galibiyet ülke puanına büyük katkı sağlayacak. Galatasaray'ın Manchester United ile 3-3 berabere kaldığı maç osnrası UEFA Ülke puanı sıralamasında güncel durum nedir? Türkiye kaçıncı sırada.

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 5. hafta maçlarının heyecanı bu hafta yaşanacak. Temsilcilerimizden Galatasaray Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. maçında İngiliz devi Manchester United ile 3-3 berabere kaldı. Bu mücadele sonrası UEFA Ülke puanı sıralamasında güncel durum büyük merak konusu oldu. 

Haberin Devamı

KRİTİK MAÇLAR

Süper Lig'de lider durumda olan Fenerbahçe ise UEFA Konferans Ligi'nde deplasmanda Danimarka temsilcisi Nordsjælland ile karşılaşacak. Beşiktaş ise her ne kadar Avrupa'dan elenmiş olsa da Club Brugge'u sahasında yenmek için sahaya çıkacak.

ÜLKE PUANI SIRALAMASI

Oynanacak mücadeleler öncesi merak edilen en önemli konulardan biri de UEFA Ülke puanı sıralaması. Futbolseverler özellikle gelecek sezon için büyük bir önem taşıyan konuyu yakından merak ediyor. Bu sorunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz.

3 TAKIMLA ŞAMPİYONLAR LİGİ ŞANSI

UEFA ülke puanında bu sezonki sonuçlar baz alınarak yapılan sıralamada Türkiye ilk sırada yer alıyor. İlk iki sıradaki yerin korunması halinde gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'nde 3 Türk takımı yer alabilir.

Haberin Devamı

BEKLENEN HABER

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında sezonu ilk 2'de tamamlarsa, bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi'ne 3 takımla katılacak. Çünkü Şampiyonlar Ligi’nde takım sayısı artık 32’den 36’ya çıkacak ve 4 yeni kontenjandan 2’si, bir önceki sezon takımları toplamda en çok puanı toplayan iki ülkeye verilecek.

CELTIC VE ANTWERP KAYBETTİ

Ülke puanı sıralamasında rakibimiz olan İskoçya ve Belçika'nın Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcileri Celtic ve Royal Antwerp dün sahaya çıktı. Celtic deplasmanda Lazio'ya 2-0 mağlup olurken, Royal Antwerp ise Shakhtar Donetsk karşısında 1-0'lık yenilgi aldı. Bu iki skorda bize yaradı.

UEFA ülke puanı sıralaması şu şekilde;

1- İngiltere: 95,428 puan

2- İspanya: 83,864 puan

3- İtalya: 79,426 puan

4- Almanya: 78,841 puan

5- Fransa: 57,664 puan

6- Hollanda: 57,500 puan

7- Portekiz: 50,482 puan

8- Belçika: 43,000 puan

9- TÜRKİYE: 35,600 puan

10- İskoçya: 33,250 puan

11- İsviçre: 31,575 puan

12- Avusturya: 31,400 puan

Fanatik