Futbol UEFA'dan Ivan Bebek kararı! Geri adım attılar
Paylaş
UEFA'dan Ivan Bebek kararı! Geri adım attılar

UEFA, Dinamo Kiev-Fenerbahçe maçının dördüncü hakemini değiştirdi. Müsabakada Ivan Bebek yerine Marin Vidulin görev yapacak.

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda, 3 Kasım Perşembe günü Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla deplasmanda oynayacağı maçın dördüncü hakemi değişti. Karşılaşmanın 4. hakemi olarak internet sitesinden Hırvat Ivan Bebek'in ismini paylaşan UEFA, değişikliğe giderek Marin Vidulin'i görevlendirdi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN 3 ÜSME KART GÖSTERMİŞTİ

2015-2016 sezonunda, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanşında Portekiz ekibi Braga ile Fenerbahçe arasındaki mücadeleyi yöneten 45 yaşındaki Bebek, 4-1 Braga'nın üstünlüğüyle sona eren ve sarı-lacivertli ekibin kupaya veda ettiği maça, verdiği kararlarla damga vurmuştu.

Fenerbahçe, 17 Mart 2016'da oynanan maçı 66. dakikada Mehmet Topal, 87. dakikada Alper Potuk ve 90+5. dakikada Volkan Şen'in kırmızı kart görmesiyle 8 kişi tamamlamıştı.

Bebek, sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Vitor Pereira'yı da itirazlarından dolayı 44. dakikada tribüne göndermişti.

HAKEMLİK HAYATI ZORA GİRMİŞTİ

Bu tarihten sonra Ivan Bebek'in hakemlik hayatı zora girdi. UEFA önce elit kategoride olan hakemi 2017 listesinde 1'inci kategoriye düşürdü. Büyük maçlardan mahrum bırakıldı. Sadece Avrupa Ligi'nde, zorluk derecesi düşük müsabakalar verildi.

Haberin Devamı

Bebek, o yıldan sonra sadece 2019-2020 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde bir maç yönetti. Dinamo Kiev ile Brugge arasındaki Devler Ligi eleme maçı 3-3 sona ererken 2 kırmızı kart çıktı. Ivan Bebek bu sezon ise sadece 1 Avrupa Ligi maçında görev aldı. Mücadelede Leicester City, Legia Varşova'ya 1-0 kaybetti.


DİĞER TEMSİLCİLERİMİZİN HAKEMLERİ

Trabzonspor'un, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda Macar temsilcisi Ferencvaros'u ağırlayacağı maçta Alman hakem Harm Osmers düdük çalacak. Karşılaşmanın yardımcı hakemleri ise Robert Kempter ve Dominik Schaal olacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde mücadele eden Medipol Başakşehir'in A Grubu'nda İskoç ekibi Hearts'ı konuk edeceği müsabakada, Gürcistan Futbol Federasyonundan Goga Kikacheishvili görev yapacak. Davit Gabisonia ve David Chigogidze, bu maçta yardımcılık görevini üstlenecek.

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nda Demir Grup Sivasspor'un deplasmanda Çekya temsilcisi Slavia Prag ile oynayacağı maçın hakemi ise Sloven Rade Obrenovic olacak. Obrenovic'in yardımcılıklarını Jure Praprotnik ve Grega Kordez yapacak.