Futbol Yolumuz açık olsun
Paylaş
Yolumuz açık olsun

A Milli Takım, EURO 2024’te F Grubu’nda Portekiz, Çekya ve play-off C yolundan (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan ve Lüksemburg) gelecek 1 takımla mücadele edecek.

EURO 2024 kura çekimi Almanya’nın Hamburg kentinde gerçekleşti. Kura çekimine 2. torbadan katılan A Milli Takım, F Grubu’nda Portekiz, Çekya ve play-off C yolundan Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan ve Lüksemburg’dan gelecek 1 takımla eşleşti. 21-26 Mart tarihleri arasında oynanacak maçların ardından 4. rakibimiz belli olacak. EURO 2008’den iyi tanıdığımız Çekya ve Portekiz ile 16 yıl sonra karşılaşacağız. Portekiz ile EURO 2000’de de mücadele etmiştik.

Haberin Devamı

İLK MAÇ 22 HAZİRAN’DA

22 Haziran’da ilk maçımızı Dortmund’da play-off’tan gelecek takımla oynayacağız. Portekiz ile yine Dortmund’da karşılaşacak olan Ay-Yıldızlı ekip, 26 Haziran’da Hamburg’ta oynayacağı Çekya maçıyla grup mücadelesini tamamlayacak. 14 Haziran 2024’te başlayacak şampiyona 14 Temmuz 2024’te sona erecek. Ülkemizi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin başkanlığını yaptığı teknik direktör Montella ile birlikte 8 kişilik heyet temsil etti. Kura çekiminde tanıdık yüzler Ricardo Quaresma ve Wesley Sneijder da yer aldı.

EURO 2008’İ HATIRLADIK

Vincenzo Montella, “Bu kura EURO 2008’i hatırlattı. Türkiye, Portekiz, Çekya... Her şey değişebilir, farklı olabilir. EURO 2008 kurasına Türkiye son torbadan girdi ama neler yaptı gördük” derken Quaresma, EURO 2024 tahminlerinde “Benim sürprizim Türkiye” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

İNŞALLAH FİNALLERE KALIRIZ

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kura çekimi sonrası konuştu. Büyükekşi, “Almanya’da 3 milyon, çevresindeki ülkelerle 5 milyon kişi var. İnşallah taraftarımız da 12. gücümüz olacak. Bütün maçlarda ev sahibiyiz. Ülkemizin yüzünü güldürmek ve ilkleri yaşatmak istiyoruz. Avrupa’nın en genç takımıyız. İnşallah belki çeyrek final, yarı final, daha fazlası olur” dedi.