Futbol Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe oldu
Paylaş
Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe oldu

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Fenerbahçe, Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Maçı 2-0 yenen Fenerbahçe kupanın sahibi oldu. Fenerbahçe, tarihindeki 7. Türkiye Kupası'nı kazanarak, 8 sezon süren kupa hasretini sonlandırmış oldu.

Fenerbahçe, 61’inci Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi oldu. Gürsel Aksel Stadı’ndaki finalde Medipol Başakşehir’i 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler kulüp tarihinde 7’nci kez kupaya uzandı. Maça çok hızlı başlayan Fenerbahçe henüz 1’inci dakikada Batshuayi ile golü buldu: 1-0. Belçikalı forvet 29’da farkı ikiye çıkarıp takımını rahatlattı: 2-0.

Haberin Devamı

Kalan dakikalarda avantajını koruyan Fenerbahçe, kupada mutlu sona ulaştı. Süper Lig şampiyonluğunu ezeli rakibi Galatasaray’a kaptıran Fenerbahçe’de teknik ekip ve oyuncular stadı dolduran taraftarlarla birlikte büyük sevinç yaşadı. Fenerbahçe en son Ziraat Türkiye Kupası’nı 2012-2013 sezonunda müzesine götürmüştü. Başakşehir ise kulüp tarihinde oynadığı 3’üncü Türkiye Kupası finalini de kazanamadı. Bu sonuçla ligi 4’üncü sırada bitiren Adana Demirspor ise Avrupa Konferans Ligi’ne katılmaya hak kazandı.

1’inci dakikada Fenerbahçe golü buldu. Başakşehir savunmasından topu kapan Arda ara pasını verdi. Ceza sahasına giren Batshuayi kaleci Muhammed’i de çalımlayıp topu boş kaleye gönderdi: 1-0.

13’üncü dakikada Fenerbahçe tehlikeli geldi. Arda’nın aşırtma pasında ceza alanına giren Valencia topa dokunamadı.

Haberin Devamı

29’uncu dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Arda’nın pasıyla sağ kanatta hareketlenen Arao’nun ortasında kaleci Muhammed topu elinden sektirdi, Batshuayi meşin yuvarlağı boş kaleye gönderdi: 2-0.

40’ıncı dakikada Arda’nın ortaladığı topa arka direkte Valencia kafayı vurdu, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

51’inci dakikada Arda’nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Zajc’ın sert şutu üst direkten oyun alanına döndü.

56’ncı dakikada Fenerbahçe üçüncü gole çok yaklaştı. Rakiplerinden birer birer sıyrılan Arda kaleyi yokladı. Kaleci Muhammed’den seken topu Batshuayi kafayla tamamlamak istedi ancak Muhammed bir kez daha gole izin vermedi.

58’inci dakikada sağ kanattan Keny’nin ortaladığı topa altıpas üzerindeki Januzaj dokunamadı.

87’nci dakikada ceza yayı üzerinden kaleyi yoklayan İsmail’in şutunda top auta çıktı.

Fenerbahçe mücadeleyi 2-0 kazanarak Ziraat Türkiye Kupası'nın sahibi oldu.

STAT: Gürsel Aksel

HAKEMLER: Atilla Karaoğlan, Cevdet Kömürcüoğlu, Mehmet Emin Tuğral

FENERBAHÇE: İrfan Can Eğribayat – Ferdi, Serdar Aziz, Szalai, Peres, Arao, Zajc (Dk. 74 Osayi Samuel), Arda (Dk. 90+1 Mert Hakan), İrfan Can Kahveci (Dk. 84 Rossi), Valencia (Dk. 74 İsmail), Batshuayi (Dk. 90+1 Serdar Dursun)

Haberin Devamı

BAŞAKŞEHİR: Muhammed – Ömer Ali, Duarte, Touba (Dk. 78 Aleksic), Caner (Dk. 34 Lima), Berkay Özcan, Biglia (Dk. 34 Karzev), Figueiredo, Serdar (Dk. 34 Januzaj), Deniz (Dk. 85 Şener), Keny

GOLLER: Dk. 1 ve Dk. 29 Batshuayi (Fenerbahçe)

SARI KARTLAR: Zajc, Serdar Aziz (Fenerbahçe), Deniz, Keny (Başakşehir)

BAKAN BAK'TAN TEBRİK MESAJI

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İzmir’de oynanan 61. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Medipol Başakşehir’i mağlup ederek kupayı kazanan Fenerbahçe Kulübü için tebrik mesajı yayımladı.
Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir arasında İzmir Gürsel Aksel Stadyumu'nda oynanan 61. Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde rakibini yenerek şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Kulübü’nü kutluyorum. Şampiyonlukta emeği geçen başta futbolcular olmak üzere, teknik heyeti, kulüp yönetimini ve sarı-lacivertli camiayı tebrik ediyor, finalde gösterdiği mücadeleden dolayı Medipol Başakşehir’i de kutluyorum. Her iki kulübümüze gelecek sezonda başarılar diliyorum.”

Haberin Devamı