Spor Galatasaray hız kesmedi

Galatasaray hız kesmedi

Paylaş
Galatasaray hız kesmedi

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, Gençlerbirliği engelini 2-0 ile geçti. Üst üste 6. galibiyetine imza atan sarı kırmızılı ekip, Felipe Melo ve Selçuk İnan'ın golleriyle ağları havalandırdı

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Arena'da ağırladığı Gençlerbirliği'ni 2-0 mağlup etti.

Türk Telekom Arena'daki karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek. Sakat oyuncusu bulunmayan Galatasaray'da, Fenerbahçe derbisi öncesi Muslera, Ujfalusi, Semih ve Necati, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-kırmızılı takımın gollerini 48. dakikada Felipe Melo ve 58. dakikada frikikten Selçuk İnan attı.

Galibiyet serisini 6 maça çıkaran ev sahibi, puanını da 69'a yükseltti. Bu sezon 10. yenilgisini alan Başkent ekibi ise 44 puanda kaldı.

Gelecek hafta Kadıköy'de oynanacak Fenerbahçe maçı öncesi sarı kart ceza sınırında bulunan kaleci Muslera, Ujfalusi, Semih ve Necati, karşılaşmayı kart görmeden tamamladı.

Emre'nin yerine Riera

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe derbisinde ilk kez ilk 11'de görevlendirdiği ve aralıksız 16 maçtır ilk 11'de sahaya sürdüğü Emre Çolak'a Gençlerbirliği maçında yedekler arasında yer verdi.

Emre Çolak'ın yedeğe çekilmesinin ardından İspanyol futbolcu Albert Riera, kendisine yine ilk 11'de yer buldu.

Engin takımdaki yerini aldı

Beşiktaş derbisinde sarı kart görerek cezalı duruma düşen Engin Baytar, cezasını Sivasspor karşılaşmasında doldurduktan sonra yeniden takımdaki yerini aldı.

Ceza sınırındakiler sahada

Gelecek hafta Fenerbahçe ile yapılacak derbi maç öncesi sarı kart cezası sınırında bulunan oyuncular Tomas Ujfalusi, Semih Kaya, Fernando Muslera ve Necati Ateş, Gençlerbirliği maçına ilk 11'de başladı.

Muzaffer Sipahi'ye plaket

Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da yaptığı maçlarda düzenlenen, "Galatasaray Efsanelerini Anıyor" projesinin Gençlerbirliği maçındaki konuğu Muzaffer Sipahi oldu. Kulüp divan kurulu üyesi Oğuz İmregün'ün plaket verdiği Sipahi'yi tribünler alkışladı.

Galatasaray'a 1968 yılında 27 yaşında transfer olan Muzaffer Sipahi, sarı-kırmızılı ekibe geldiği ilk sezonda şampiyonluk yaşadı. Metin Oktay'la da bir sezon takım arkadaşı olarak forma giyme şansı bulan Sipahi, Galatasaray'ın altın çağını yaşadığı, İngiliz teknik adam Brian Birch yönetiminde şampiyonluklara ambargo konulan 1970-1973 yılları arasında takımda yer alırken, üç sene üst üste şampiyonluk yaşayan ekibin en önemli parçalarından biri oldu.

Fatih Terim, tribüne çağrıldı

Türk Telekom Arena'yı büyük ölçüde dolduran sarı-kırmızılı taraftarlar, Fatih Terim'i uzun süre tribüne çağırdılar. Taraftarların bu isteğini geri çevirmeyen tecrübeli teknik adam, sahaya girip, kendisi için yapılan tezahürata el sallayarak karşılık verdi.

Stat: Türk Telekom Arena

Hakemler: Hüseyin Göçek, Orkun Aktaş, Kemal Yılmaz

Galatasaray: Muslera, Eboue, Ujfalusi, Semih, Hakan, Engin, Melo, Selçuk, Riera (Dk. 46 Emre Çolak), Necati (Dk. 78 Aydın Yılmaz), Elmander (Dk. 84 Milan Baros)

Gençlerbirliği: Özkan, Ergün, Aykut, Cem, Kulusic (Dk. 56 Mehmet Sedef), Murat, Mehmet (Dk. 76 Soner Aydoğdu), Azofeifa, Hurşut, Yasin, Tum (Dk. 63 Ersen Martin)

Goller: Dk. 48 Melo, Dk. 58 Selçuk İnan (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 16 Kulusic, Dk. 89 Azofeifa (Gençlerbirliği), Dk. 41 Eboue (Galatasaray)

MAÇTAN DAKİKALAR

MAÇ GALATASARAY'IN 2-0 ÜSTÜNLÜĞÜYLE SONA ERİYOR.

90+3. dakika: Gençlerbirliğİ'nde Azofeifa sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Selçuk topu kornere gönderdi.

4. Hakem Taner Gizlenci maçın sonuna 4 dakika eklendiğini gösteren tabelayı kaldırdı.

89. dakika: Gençlerbirliği'nde Azofeifa rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

88. dakika: Gençlerbirliği atağında Hurşut sağ kanattan ceza sahası içine girmek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

83. dakika: Galatasaray'da Elmander bu dakikalarda sakatlandı ve kenar yönetime beni değiştirin işareti yaptı.

80. dakika: Galatasaray'da Elmander ofsayt pozisyonunda kaldı.

75. dakika: Gençlerbirliği'nde Oyuncu Değişikliği; Çıkan oyuncu 28 numarayla Mehmet Akgün Giren oyuncu 20 numarayla Soner Aydoğdu.

73. dakika: Gençlerbirliği'nde Soner Aydoğdu oyuna girmek için hazırlanıyor.

72. dakika: Gençlerbirliği atağında Cem Can sağ kanattan ceza sahası içine yerden oynadı ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

70. dakika: Galatasaray atağında Selçuk ceza sahası içine pasını verdi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

68. dakika: Gençlerbirliği'nde Azofeifa ceza sahası önünden serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

66. dakika: Gençlerbirliği'nde Azofeifa ceza sahası önünde yerde kaldı ve hakem serbest vuruş kararı verdi.

GOOOOLL! 59. dakika: Galatasaray Selçuk İnan ile 2. golü buldu.Selçuk İnan sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı, direkt kaleye sert vurdu ve top 90 diye tabir edilen köşeden ağlarla buluştu.

52. dakika: Gençlerbirliği atağında Hurşut ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ve top üstten auta çıktı.

GOOOLL! 48. dakika: Galatasaray Melo'nun attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Engin Baytar sağ kanattan ceza sahası içine pasını verdi, Melo ayağının ucuyla topa dokundu ve top kaleci Özkan'ın uzanmasına rağmen köşeden ağlarla buluştu.

47. dakika: Galatasaray atağında Emre Çolak sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

46. dakika: Galatasaray hakem Hüseyin Göçek'in düdüğüyle ikinci yarıya başlıyor.

Hakem Hüseyin Göçek ilk yarıyı bitiren düdüğü çalıyor. İlk yarı 0-0 Beraberlikle sona eriyor.

40. dakika: Galatasaray'da Eboue rakibi Murat Duruer'e yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

38. dakika: Gençlerbirliği atağında Murat Duruer sol kanattan ceza sahası içine orta yapmak istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

37. dakika: Gençlerbirliği atağında Tum ceza sahası önünde topla buluştu ama ayağından açınca top kaleci Muslera'da kaldı.

31. dakika: Gençlerbirliği atağında Yasin orta sahadan hızla ilerledi, ceza sahası içine pasını verdi, Hurşut hareketlendi ama top auta çıktı.

30. dakika: Gençlerbirliği'nde Yasin sol kanatta ofsayt pozisyonunda kaldı.

29. dakika: Gençlerbirliği'nde Azofeifa sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Muslera çıkarak topu kazandı.

24.dakika: Galatasaray'da Riera sağ kanattan serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

22. dakika: Galatasaray atağında Engin Baytar sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma araya girerek topu uzaklaştırdı.

18. dakika: Galatasaray atağında Elmander ceza sahası içinde kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak uzaklaştı.

16. dakika: Gençlerbirliği'nde Kulusic rakibi Necati'ye yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü.

15. dakika: Galatasaray'da Elmander ceza sahası önünde şut açısı aradı ama savunma müdahele ederek topu uzaklaştırdı.

14. dakika: Gençlerbirliği atağında Azofeifa ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top yandan auta çıktı.

11. dakika: Galatasaray atağında Necati sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

9. dakika: Galatasaray atağında Semih orta sahadan ileriye doğru uzun oynadı ama baskı yiyince topu kaleci Muslera'ya gönderdi.

8. dakika: Galatasaray atağında Riera sol kanattan ceza sahası içine yerden pas vermek istedi ama top savunmaya çarparak taca çıktı.

6. dakika: Galatasaray atağında Engin Baytar sağ kanata hareketlenen Eboue'ye pas vermek istedi ama savunmada Ergün araya girerek topu taca gönderdi.

4. dakika: Gençlerbirliği atağında Azofeifa sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.

3. dakika: Gençlerbirliği atağında Murat Duruer sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Yasin kafayı vurdu ve top auta çıktı.

1. dakika: Karşılaşma Gençlerbirliği'nden Tum'un vuruşuyla başlıyor.

2

Haberin Devamı