Spor Galatasaray'a UEFA'dan dev gelir! Ödeme gerçekleşti...

Galatasaray'a UEFA'dan dev gelir! Ödeme gerçekleşti...

Paylaş
Galatasaray'a UEFA'dan dev gelir! Ödeme gerçekleşti...

Sacha Boey'yi 30 milyon Euro'ya (yaklaşık 1 milyar TL) Bayern Münih'e satan ve 5 milyon Euro da bonus bekleyen Galatasaray'a ekonomik anlamda bir müjde de UEFA'dan geldi. Sarı-Kırmızılılar, bu sezonki katılım ve performans bedeli olarak önemli bir gelirin sahibi oldu.

UEFA’dan müjdeli haber geldi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne katılan tüm takımların katılım ücretleri ile grup aşamasındaki galibiyet ve beraberlik bonuslarının kulüplere ödendiği açıklandı.

Haberin Devamı

1 HAFTADA 2 MİLYAR TL!

Galatasaray böylece kasasına 30.1 milyon Euro (yaklaşık 1 milyar TL) daha koymuş oldu. Geçtiğimiz günlerde de sağ beki Sacha Boey’yi 30+5 milyon Euro’ya Bayern Münih’e satan Sarı-Kırmızılılar, böylece sadece 1 hafta içerisinde 2 milyar Lira gelir elde etti.

Bayern’den gelen paranın yaklaşık 4 milyon Euro’su, Boey’nin eski kulübü Rennes’e verilecek. Bu sezonki yayın gelirleri ise ödenen bu bonuslara dahil değil.

FAİZ YÜKÜ BİTİYOR

Paranın en büyük bölümü Bankalar Birliği anlaşmasını sonlandırmak üzere kullanılacak. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, kulübün banka borcunu kapatıp, senelik 900 milyon Lira’yı bulan faiz yükünü ortadan kaldırmayı planlıyor. Transfer ücretleri, sporcu alacakları gibi diğer gider kalemleri de bu paradan karşılanacak.

Haberin Devamı