Spor Hollanda maçı öncesi Terim'den flaş açıklamalar

Hollanda maçı öncesi Terim'den flaş açıklamalar

Paylaş
Hollanda maçı öncesi Terim'den flaş açıklamalar

Fatih Terim, Hollanda maçı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Letonya maçı sonrası hakeme gösterdiği sert tepki ve milli takıma çağırılmayan Volkan Demirel'le ilgili sorulara yanıt veren Terim, Konya'daki taraftar desteğine dikkat çekti

İşte Fatih Terim'in açıklamalarının satır başları:

Haberin Devamı

HAKEME GÖSTERDİĞİ TEPKİ

Hakeme olan tepkim benim canım yandığı için tepki göstermedim, ülkenin canı yandığından ötürü bu söylemde bulundum Ama haklısın ama herkesin canı yanmamış. Onlar da bizim için de bilinen bir şey. O arkadaşlardan da bir şey beklemiyoruz zaten. Biz kazandığımız zaman onların canı yanar. Bu atmosferi soluyanlar olarak bir düdük bir kaç düdük geldiğimiz yerin bahanesi değil ama enterasan bir şeydir, bizim lehimize olan bir şey günlerce konu edilir. Kazanırsak da kaybedersek de ben bu manada söyledim. Dikkat çektiğim konu doğru ki herhangi bir şey söylemediniz. Hakemle ilgili sözlerim her zaman söylediğim sözler değil ama canımız yandığı için söylediğim sözlerdi.

VOLKAN DEMİREL

Haberin Devamı

Volkan Demirel de benim evladım. 24 saat önce burada benim vereceğim cevabın ne Türk milli takımına ne de Volkan'a bir yararı olmaz. Yanlış anlaşılmalara neden olur. Burada 3 kalecimiz var onlara da haksızlık etmeyelim. Onlara en büyük desteği de Volkan'ın vermesi gerekiyor. Volkan ilk defa benim milli takımda oynattığım ülkede 1990 yılından beri geldiğim her milli takım hocalığımda bir çok oyuncuya sahip çıktığımı biliyorsunuz. Bunu burada bırakalım. Bu konunun spekülasyon haline gelmesine müsade etmem. Kapanmasında yarar var yarınki maç çok önemli.

SERDAR AZİZ, ARDA'NIN DURUMU

Ozan'ın bir rahatsızlığı var ama Serdar Aziz'in oynayıp oynamayacağı belli değil. Alt adelesine bir darbe aldı ve tatsız bir durumda ama herkesin isteğini arzusunu, oynama ve kazanma isteğini çok yüksek seviyede görüyorum. Bu beni mutlu ediyor. Serdar da 19.00'a kadar bekleyeceğiz ve oynayabilir.

Arda çıkıyor oynamaya çalışıyor, koşuyor mücadele ediyor. Perşembe bu kadar efor sarf etmiş bir takımın Pazar günü zorlanması kadar normal bir şey yok.

YARIN KALEDE KİM OLACAK?

Kaleci konusunda ben kararımı çoktan verdim. Volkan'da hiç bir endişem yok. Ona da çok güveniyorum. Ben genel olarak bütün Volkanlara güvendim zaten.

Her oyuncu her mevkide oynamalıdır, oynatmalısınız. O görevi yapmalısınız. Eğer oyunculara uygun mevkiler aramaya başlarsanız sıkıntı başlar. Mukavelerler de böyle bir şey yok. kurguda değişiklik olabilir. Ama ben memnunum onlarda. Letonya maçı zaman zaman hücum ve defans arasındaki mesafe açılmış olabilir ama Hollanda maçında bunu tolere edemeyiz. Bloklar arasındaki dengeyi iyi gözetmemiz gerekecek.

Haberin Devamı

Oyuncular hata yapar ve ben de soyunma odasında gereken tepkiyi de gösteririm. Yoksa oyuncular benim için bir evlattır.

6 EYLÜL'ÜN UĞURU

Ümit ederim ki yine tarih tekerür eder ama iyi oynamazsak bu olmaz. Sevinen ve mutlu olan tarafta olmak istiyorum. Sistem, taktik ne varsa hepsini bir arada goyuncularımıza aktarmak istiyoruz. 90 dakika bittiğinde pardon 90 + dakikalar bittiğinde mutlu olan taraf biz oluruz diye ümit ediyorum. Maçtan sonra rahatsızlıkları dün biraz kendilerine gelmeleri bugün şin bilincine varmaları bunu gösteriyor. 90 kaçsa küsürün sonunda buraya geliriz ve hep beraber bu galibiyeti kutlarız. Önümüzde çok açık bir tablo var.

Belki beraberlik olursa ki biz düşünmüyoruz ama kazanırsak çok büyük bir avantaj elde edeceğiz. Beraberlik olursa oyuncularım ikisinin farkını bilecek kadar hazırlar ve zekiler.

Haberin Devamı

SORUNLAR İÇİN ÇÖZÜMÜNÜZ NEDİR?

Spora hizmet eden arkadaşlarımızdan birisi ki Ilgaz arkadaşımız çok güzel bir tespitte bulundu. Ocak ayında Haliç'te bunların cevabını verdi. Fatih Terim'e senin sorduğu soruyu soralım. Türk futbolunun sorunu son dakikada yenilen goller değil. 13 maddenin kaç tanesi halloldu? Bu vesile ile samimi bir itirafta bulunmak istiyorum. Eğer Letonya maçı galip bitseydi maçtan önce bir hazırlık yapmıştım. Bu açıklamayı yapacaktım ama berabere bitince spekülasyonlara yol açar dedim ve vazgeçtim. Allah yarın bana yarın nasip etsin o açıklamayı yapayım. Yarın akşam 21.30'da bu açıklamayı bana yapmayı nasip etsin.

İÇİMİZDEKİ İRLANDALILAR'IN ÇIKIŞI SİZİ NASIL ETKİLİYOR?

Belki oradaki Türk milli takımının kaybetmesini istemiyordur belki başka bir şey istiyordu. Kazanınca herkesin Milli Takımı kaybedince teknik direktörlerin Milli Takımı oluyoruz malesef ama biz aslan gibi çarpışarak mücadele veriyoruz. Yarın güzel şeyler dileyelim. Sevdikleri için yerden yere vuruyorlar. O yüzden sıkıntı yok mühim olan yarın burda gayemize erişmektir.

Haberin Devamı

Oynadığımız maçta bir seyircinin ne kadar etkin olduğunu gördük. Böyle bir maçı berabere bitirseydik başkıa yerde bu durumda olamayabilirdik. Konya'da gördüğümüz tabloyu herkes gördü. Burada bir milli bütünlük oldu. Küfürden kafirden ani reaksyonlardan sakınan ortamlar yaşarız. Oyuncumlarım hasret kaldıkları bir ortamı yaşadılar. Milli Takım Letonya'ya son saniyede gol yiyip berabere bitirecek.. Başka yerlerde tepki olur. Olmadığı gibi tribüne çağrılan oyuncular, tek bir kötü kelimenin çıkmadığı stat. Yarın da açıkçası daha iyisini daha fazlasını bekliyorum. Yarın nar kırmızısı gibi bekliyorum Biz biriz hepimiz biriz. Hepinizin de benim dileklerime katıldığınızı biliyorum. Basketbol'da İtalya'da milli takımımız oynayacak. Yarın 21.30'da sorularınızı hazırlayın.