Spor Inter'in zirve yürüyüşü

Inter'in zirve yürüyüşü

Paylaş
Inter'in zirve yürüyüşü

İtalya Serie A'nın 24. haftasının en önemli maçında Inter konuk ettiği AS Roma'yı 5-3 yenerek adeta gole boğdu

Serie A’nın 24. haftasında Genoa deplasmanından 1 puanla dönmek durumunda kalan lider AC Milan’ın bu puan kaybı, takipçileri Napoli ve Inter’in iştahını kabarttı.

AC Milan, üst üste ikinci beraberliğini aldı. Liderin en yakın takipçisi Napoli de ligin zayıf ekiplerinden Cesena’yı sahasında 2-0’lık net bir skorla yenerek, puanını 46 yaptı ve lider arasındaki puan farkını 3’e indirdi.

Haftanın en kârlı takımı hem liderin puan kaybetmesi hem de önemli rakiplerinden AS Roma’yı yenmesi nedeniyle Inter oldu. Mavi-siyahlı takım, 24. haftanın maçında başkent ekibini 5-3 yendi ve zirve tırmanışına, hızını arttırarak sürdürdü.

TOPLU SONUÇLAR VE PUAN DURUMU

Milano takımı aldığı bu galibiyetle aynı zamanda haftayı beraberlikle kapayan bir başka başkent takımı Lazio’yu da üçüncülük koltuğundan etti.

JUVENTUS KENDİNE GELDİ

Juventus’un ara transfer döneminde Cagliari’den kiraladığı Alessandro Matri, eski takıma karşı forma giydiği maçta Cagliari’ye acımadı.

Matri, yeni takımı Juventus’un 3-1 kazandığı karşılaşmada 2 gole birden imzasını koyarak, galibiyette büyük rol oynadı. Bu üç puanla siyah-beyazlı takım, 3 hafta aradan sonra galibiyetle tanıştı.

GOL KRALLIĞI

Edinson Cavani (Napoli) 18 gol
Antonio Di Natale (Udinese) 16
Samuel Eto’o (FC Inter) 15
Marco Di Vaio (Bologna) 14
Zlatan Ibrahimovic (AC Milan) 13
Alessandro Matri (Juventus)

Haberin Devamı