Spor İspanya çok rahat

İspanya çok rahat

Paylaş
İspanya çok rahat

Avrupa Şampiyonası C Grubu'nda İrlanda ile karşılaşan İspanya, baştan sona üstün olduğu mücadeleden farklı galip ayrıldı

Polonya ve ukrayna'nın ortaklaşa düzenlediği 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın favorilerinden İspanya, Arena Gdansk'ta karşılaştığı İrlanda'yı 4-0'la geçti.

İspanya maça golle başladı. Henüz 4. dakikada David Silva'nın kaybettiği topu önünde bulan Fernando Torres, hızla ceza sahasına yöneldi. Kaleci Shay Given ile karşı karşıya galan golcü futbolcu topu ağlara göndermekte zorlanmadı. Bu gol İspanya'nın Avrupa şampiyonlarında attığı en erken gol olarak tarihe geçti.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmayınca İspanya soyunma odasına 1-0 önde girdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Matadorlar, 49. dakikada bu kez David Silva ile golü buldu. Ceza sahası içinde üç savunmacının arasından topu köşeye gönderen Silva, İspanya'nın farkı 2'ye çıkartmasını sağladı.

Bu golden sonra tempoyu düşüren ve İrlanda'nın öne çektiği savunmanın arkasına sarkarak pozisyonlar üreten İspanya, 70. dakikada Silva'nın harika pasında topla buluşan Torres ile farkı 3'e çıkarttı.

Mücadelenin 83. dakikasında oyuna sonradan giren Cesc Fabregas, ceza sahası içinde dar açıdan vurduğu sert şutla Given'ı mağlup etti ve skoru 4-0'a taşıdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca İspanya sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle puanını 4'e yükselten İspanya, C Grubu'nda liderliğe otururken, iki maçta da puan alamayan İrlanda, Avrupa Şampiyonası'na veda etti.

Stat: Gdansk Arena (Polonya)

Hakemler: Pedro Proença, Bertino Miranda, Ricardo Santos (Portekiz)

İspanya: Casillas, Pique, Ramos, Arbeloa, Alba, Busquets, Xavi, Xabi Alonso (Dk. 65 Martinez), Silva, Torres (Dk. 74 Fabregas), Iniesta (Dk. 80 Cazorla)

İrlanda: Given, O'Shea, Dunne, St Ledger, Ward, Duff (Dk. 76 McClean), Whelan (Dk. 80 Green), Andrews, McGeady, Cox (Dk. 46 Walters), Keane

Goller: Dk. 4 ve 70 Torres, Dk. 49 Silva, Dk. 83 Fabregas (İspanya)

Sarı kartlar
: Dk. 36 Keane, Dk 45 Whelan, Dk. 84 St Ledger (İrlanda), Dk 54 Xabi Alonso, Dk. 76 Martinez (İspanya)

Haberin Devamı