Spor İşte Ata'nın sporcuları zeki çevik ahlaklı

İşte Ata'nın sporcuları zeki çevik ahlaklı

Paylaş
İşte Ata'nın sporcuları zeki çevik ahlaklı

Türkiye, cumhuriyetin 100 yıllık tarihinde milli takım, kulüp ve bireysel anlamda birçok sportif başarıya imza attı. Bu süreçte sayısız kupa ve madalya kazanılırken Ay-Yıldızlılar, dünya sporuna damga vurdu. İşte 100 yıl içinde öne çıkan en büyük başarılar.

VOLEYBOLDA TÜRK KADINI 100. YILDA DESTAN YAZDI

Haberin Devamı

MÜTHİŞ BAŞARI

Cumhuriyet tarihimizin hem milli takım hem kulüp bazında en başarılı spor dalı voleybol oldu. A Milli Kadın Voleybol Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda bu yıl altın madalya kazanarak müthiş bir başarıya imza attı ve dünyanın 1 numarası oldu. Milletler Ligi’ni de şampiyonlukla tamamlayan Filenin Sultanları, 1 Dünya Kupası zaferiyle birlikte Avrupa Şampiyonaları’nda iki gümüş, üç de bronz elde etti. Erkek Voleybol Milli Takımımız ise Avrupa Ligi’nde 3 altın, 2 gümüş ve 3 bronz kazandı. 

AVRUPA’YA AMBARGO

VakıfBank, Fenerbahçe ve Eczacıbaşı ise kadın voleybolunda çığır açan Türk kulüpleri oldu. VakıfBank, 4 kez Dünya Kulüpler Şampiyonu, 6 defa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu, 1 kez de Challenge Cup Şampiyonluğu yaşadı. Fenerbahçe 1 defa Dünya Kulüpler Şampiyonluğu, 2 kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu ve 1 defa da CEV Kadınlar Kupası zaferi elde etti. Eczacıbaşı ise 2 kez Dünya Kulüpler Şampiyonu, 1 defa Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ve 3 kez de CEV Kadınlar Kupası Şampiyonu oldu. Erkeklerde ise Arkas Spor ile Halkbank, birer kez Avrupa Kupası

Haberin Devamı

<p>Futbolda milli takım düzeyinde en büyük başarımız dünya üçüncülüğü oldu. Ay-Yıldızlılar, 92 yıllık tarihinde 2 kez Dünya Kupası, 3 kez de Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etti. Güney Kore’de düzenlenen 2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olan Türkiye, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda ise yarı final oynayarak, tarihindeki en büyük başarılara imza attı. Türkiye, EURO 2024’te tarihinde dördüncü kez Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterecek.</p>

FUTBOLDA GÜNEY KORE’DE KÜRSÜYE ÇIKTIK ALKIŞLANDIK

Futbolda milli takım düzeyinde en büyük başarımız dünya üçüncülüğü oldu. Ay-Yıldızlılar, 92 yıllık tarihinde 2 kez Dünya Kupası, 3 kez de Avrupa Şampiyonası finallerinde mücadele etti. Güney Kore’de düzenlenen 2002 Dünya Kupası’nda üçüncü olan Türkiye, 2008 Avrupa Şampiyonası’nda ise yarı final oynayarak, tarihindeki en büyük başarılara imza attı. Türkiye, EURO 2024’te tarihinde dördüncü kez Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterecek.

Haberin Devamı

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU SON MAÇTA KAÇTI

Basketbol da Türkiye’nin en başarılı spor branşları arasında üst sıralarda yer aldı. Türkiye, 2010 yılında ülkemizde düzenlenen Dünya Basketbol Şampiyonası’nın finalinde ABD’ye 81-64 yenilerek gümüş madalya kazandı ve milli takım tarihinin en büyük başarısına imza attı. 12 Dev Adam, 2001’de Avrupa Şampiyonası’nı gümüş madalya ile tamamlamıştı. Kadın Milli Basketbol Takımımız ise Avrupa Şampiyonası’nda 2011 yılında gümüş, 2013 yılında bronz kazandı. Ay-Yıldızlılar, iki kez katıldığı Dünya Kupası’nda ise 2014 yılında dördüncülük elde etti. Basketbolda kulüp düzeyinde en büyük başarılara Fenerbahçe ile Anadolu Efes imza attı. 2016-17 sezonunda basketbolun Avrupa’daki en büyük turnuvası olan EuroLeague’de final oynayan sarı-lacivertliler, Yunan devi Olimpiakos’u 80-64 yendi ve bu kupayı kazanan ilk Türk takımı olarak tarih yazdı. Anadolu Efes, 2020-2021 ve 2021-2022 sezonlarında üst üste iki kez EuroLeague Şampiyonu olmayı başardı. Kadın basketbolda ise 2013-2014 sezonunda Galatasaray, 2022-2023 sezonunda ise Fenerbahçe EuroLeague şampiyonluğu yaşayan iki kulübümüz oldu.

Haberin Devamı