Spor Karşıyaka'nın rüyası gerçek oluyor

Karşıyaka'nın rüyası gerçek oluyor

Paylaş
Karşıyaka'nın rüyası gerçek oluyor

Kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlanan Karşıyaka, üzerinde titizlikle çalıştığı Çiğli'deki stat projesini, Hilton Oteli'nde düzenlenen görkemli bir toplantıyla kamuoyuna tanıttı

Toplantıya pek çok eski başkan, yönetici ve davetli katılırken, yurt dışında olan Onursal Başkan Selçuk Yaşar gönderdiği mesajla projenin önemine değindi. Yaklaşık 1,5 yıldır sır gibi saklanan plana göre eski Diyarbakırspor Başkanı Ali İhsan Kaya, imar planında spor alanı olarak görünen ve Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri’nden otoban viyadükleriyle ayrılan 99 bin 520 metrekarelik arazisinin 56 bin metrekarelik kısmını kulübe bağışlayacak.

Bunun karşılığında arazinin 24 bin 300 metrekarelik kısmı imar planında konut alanı olarak tescil edilip Kaya’ya verilecek. Kalan 19 bin 220 metrekarelik alan Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek. Kendisine kalacak alanda toplu konut yapacak Ali İhsan Kaya, projenin onaylanması durumunda kulübe 10 milyon TL de kaynak aktaracak. Yönetim, kulübe verilecek alanın 34 bin metrekarelik bölümü için kapasitesi 5 bin artırılabilecek 26 bin kişilik stat projesi geliştirdi. Tesis, locaları ve bünyesindeki işletmeler ile kulübe sürekli kaynak yaratacak.

Diğer 22 bin metrekarelik bölümde spor oteli veya spor hastanesi yapılacak. 50 milyon TL’ye mal olacak stat için Kaya tarafından hibe edilecek 10 milyon TL’nin dışında, Büyükşehir Belediyesi, Futbol Federasyonu ve GSGM’den destek istenecek. Proje gerçekleşirse bir kulübün ilk kez kendi arazisinde stada kavuşacağını belirten Başkan Hüseyin Çalışkan, "Örnekköy’de planlanan stada karşı değiliz ama burası konumu, metro bağlantısı ve mülkiyetinin bize ait olmasıyla eşsiz. Nüfusu 8 milyon olan Londra’da 23 modern stat var. İzmir bunu başarabilir. Selçuk Yaşar’ın ismini vermek istediğim tesisin açılışını 1,5 yıl sonra Göztepe maçıyla yapmak amacındayız" dedi.

Projenin hazırlanmasının ardından Karşıyaka yönetiminde gözler, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin arazi konusunda vereceği karara çevrildi. Yöneticiler, geçtiğimiz haftalarda arazinin 24 bin 300 metrekarelik bölümünün imar planında konut alanına çevrilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Konunun belediye meclisinde ay sonuna kadar gündeme gelmesi bekleniyor. Büyükşehir Belediyesi’nden onay çıkması halinde proje Çiğli Belediyesi’nin onayına kalacak.

Kesin onayın ardından kulüp nihai planları çizdirip inşaat ruhsat alacak. Stat temelinin yıl sonuna kadar atılması planlanıyor. Bu arada Hilton’daki toplantıya katılan Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, yönetimin projeyi kendisiyle paylaşmadan kamuoyuna açıklamasına tepki gösterip, salonu terk etti. Solak’ın çıkışı salonda buz gibi bir hava estirdi. Projenin Çiğli sınırlarında yer aldığını hatırlatan Solak, "1,5 yıldır çalışılan proje neden bizimle paylaşılmadı? Arazi Çiğli’de ama ilçenin adı bile geçmiyor. Ortada pek çok yasal engel var. Büyükşehir’e terk edilen alan yetersiz. Bu tip bir projede Çiğli Belediyesi’ne de terk edilmesi gereken alan olmalı. Yasal olarak neler yapabiliriz önümüzdeki günlerde bakacağız ama kamuoyu desteğiyle bize baskı uygulanamaz" dedi.

Ergin KARATAŞ/İZMİR,(DHA)

Haberin Devamı