Spor Kartal değil Santos uçtu

Kartal değil Santos uçtu

Paylaş
Kartal değil Santos uçtu

Lig üçüncülüğünü hedefleyen Beşiktaş, Semih Kılıçsoy ile 18’de öne geçtiği maçta Samsun önünde beraberliğe razı oldu. Galibiyet özlemi 5 maça çıkan Kartal’da teknik direktör Fernando Santos ile yollar ayrıldı.

Beşiktaş, öne geçtiği maçta Samsunspor ile puanları paylaştı: 1-1. 5’te Zeki Yavru’nun serbest atıştan yolladığı topa Moundilmadji’nin kafa vuruşu auta çıktı. 18’de Gedson Fernandes ceza sahası dışı sol çaprazından topla beraber içeriye hareketlendi. Samsunspor savunmasının müdahalesiyle top, Semih Kılıçsoy’un önüne düştü. Altıpasın gerisinden vuruşunu yapan Semih, topu ağlara gönderdi: 1-0. Beşiktaş 34’te skoru 2-0 yapma şansını Muçi ile kullanamadı. 42’de Emre Kılınç pasında topla buluşan Ntcham’ın ceza yayı gerisinden yerden şutunda kaleci Mert topu iki hamlede bloke etti. 45+1’de Gedson Fernandes’ten kaptığı topa hareketlenen Taylan’ın ceza yayı sağ çaprazından şutunda kaleci Mert başarılıydı.

Haberin Devamı

EMRE KILINÇ AFFETMEDİ

Beşiktaş ikinci yarının başında Zaynutdinov’un kafa vuruşu ile gole yaklaştı. 49’daki bu atak direkten dışarı gitti. 60’ta Muçi ortaladı, Zaynutdinov’un gelişine şutu auta gitti. 66’da Ghezzal güzel hareketlerle ceza sahasına girdi, vurdu, top az farkla auta gitti. Samsun 68’de beraberliği buldu. Taylan, sağdan bindiren Schindler’i gördü, bu oyuncunun sert ortasına arka direkte Emre Kılınç dokundu: 1-1. Kalan dakikalarda Samsun iyi savunma yaptı, Beşiktaş gol atmayı başaramadı.

TAYLAN SAKATLANDI

Samsunsporlu Taylan Antalyalı ikinci yarıda gol ararken sakatlandı. Zaynutdinov ile çarpışan Taylan’ın sol elmacık kemiğinin üstünde şişlik oluştu. Kafasına yapılan bandaj biraz görüş açısını kapatsa da Taylan maça devam etti. Taylan 88’de kenara alındı.

Haberin Devamı

İKİNCİYİ ATMALIYDIK

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, Samsunspor karşısında maça iyi başladıklarını ancak istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi. Santos, “Herkes kazanmak istiyordu. Söyleyecek bir şey yok. Herkes çok üzgün” açıklamasında bulundu. Portekizli hoca şunları söyledi: “İlk yarı net pozisyonlar bulduk. Üretkendik. 2-3 de yapabilirdik. Rakibimiz olmayan pozisyonda golü buldu. İstifa etmek gibi bir düşüncem yok. Son maçlarda sonuçlar kötü ama futbolun kötü olduğunu düşünmüyorum.” Santos bu açıklamaları yaparken, yönetim biletini kesmişti.

SANTOS’UN YERİNE SERDAR TOPRAKTEPE

Beşiktaş, Santos döneminin bittiğini resmen açıkladı. Açıklamada, “Teknik Direktör Fernando Santos’la yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Santos’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz. Teknik sorumluluğu sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe yapacaktır” denildi.

HOCA ENFLASYONU

Beşiktaş sezona Şenol Güneş ile başladı, Burak Yılmaz ve Rıza Çalımbay ile devam etti. Santos gelmeden görevi devralan Serdar Topraktepe, Portekizli hocanın gidişiyle de tekrar sorumlu olarak atandı. Santos, Beşiktaş’ta 13 lig maçında sadece 4 galibiyet alabildi. Santos tüm kulvarlarda 16 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet yaşadı.

Haberin Devamı

KUPAYA SARILDIK

Beşiktaş’ın tecrübeli kalecisi Mert Günok, “Taraftarımız hala stadı dolduruyor ama biz sezon başından beri iyi gitmiyoruz. Elimizde bir kupa var. Herkes ona sarılmış durumda. Taraftarımızı üzmeye devam ediyoruz, üzgünüz” diye konuştu.

48

Bu sezon 32 haftada 48 puan toplayabilen Beşiktaş, Süper Lig tarihinde 32. maçlar itibarıyla en düşük puanda kaldığı ikinci sezonu yaşıyor. Siyahbeyazlılar son olarak 1997-1998 sezonunda Süper Lig’de 32 maçta 47 puan toplayabilmişti.

4’LÜ FORVET İŞE YARAMADI

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, 85’te forveti 4’ledi. Portekizli hoca, son olarak Cenk Tosun’u oyuna aldı. Santos’un, Aboubakar, Semih, Muleka ve Cenk Tosun’dan oluşan 4’lü forveti 7 dakikayı geçen uzatmalar da dahil gol atmayı başaramadı.

HARİKA ÇOCUK YETMEDİ

Semih Kılıçsoy, Beşiktaş’ta 19 maça çıktı, gol sayısını 10, asist sayısını 2’ye çıkardı. Samsun önünde takımını öne geçiren 18 yaşındaki forvet, 2024’te takımında gole en çok katkı veren isim oldu.

Haberin Devamı

SEMİH KILIÇSOY GOLDEN BOY’DA

Beşiktaş’ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy, Avrupa’da ismini duyurmaya başladı. İtalyan Tuttosport’un açıkladığı ‘Golden Boy 2024’ aday listesinde Semih’e de yer verildi. Beşiktaşlı golcüyle birlikte Juventuslu Kenan Yıldız ve Yunus Emre Konak gibi Türk yıldızlar da listede yer alıyor.

KARTAL’DA 6 EKSİK

Siyah-beyazlı ekipte 6 futbolcu, Yılport Samsunspor maçının kadrosunda yer almadı. Sakatlıkları süren Onur Bulut, Salih Uçan, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku ile 15 Nisan’da ameliyat edileceği duyurulan Ante Rebic kadroya dahil edilmedi.

WORRAL’A KESİK

Devre arasında Beşiktaş’a transfer olan Joe Worrall’ın siyah-beyazlılardaki geleceği pek parlak değil. Teknik direktör Santos, dünkü maç kadrosuna İngiliz stoperi dahil etmedi. Worrall’ın sezon sonunda ayrılığına kesin gözle bakılıyor.