Spor Kocaman'ın en çok ihtiyaç duyduğu şey...

Kocaman'ın en çok ihtiyaç duyduğu şey...

Paylaş
Kocaman'ın en çok ihtiyaç duyduğu şey...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Trabzonspor'u 2-0 mağlup ettikleri maç sonunda açıklamalarda bulundu

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu ilk maçında Fenerbahçe, Trabzonspor'u 2-0 mağlup ederken; Aykut Kocaman ise karşılaşma sonrası Lig TV mikrofonlarına konuştu.

Sezonun en iyi maçlarının birini oynadıklarını söyleyen Kocaman, "Sezon içinde bu oyuna çıkmıştık; ama pek fazla oyunu o seviyede tutamadık. Bu 6 maçlık büyük serinin ilk maçında kendi sahamızda bunu oynamayı başardık. Kalan maçlarda hem içerde hem de dışarda bu oyun çevresinde dönmek, biraz altında biraz üstünde, en büyük arzumuz." ifadelerini kullandı.

Kocaman, "Bugün ikinci yarıda rakibi kendi sahamızda beklediğimiz anlar da vardı; ama maçın sonunda rakip korner direğinde baskı yaptığımız anlar da vardı. Moral bu oyundaki en büyük faktörlerden biri. Hem bireysel hem de grup anlamında. Bugün ikinci yarıdaki arzunun, istekli halin en büyük nedeni skorda önde olmamız ve iyi oynamamızdı. Bu durum futbolcuların coşkuyu yaşamasını beraberinde getirdi. Bunun tersi olduğunda durumu çevirmek en büyük arzumuz. Ama bu oyun böyle bir oyun." dedi.

"EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞUMUZ ŞEY; ÖZGÜVEN"

Sarı kırmızılılarla yapacakları maç için de görüş belirten Kocaman, "Galatasaray maçına kadar gerçekten çok süre var. Arada da rakiplerimizin bir maçı var. Önümüzde ve arkamızdaki takımlar oynayacak. Bu maçın sonucu, oyundaki hırpalanmalar olumlu ya da olumsuz çok şeyi değiştirebilir. Kendi adımıza en çok ihtiyaç duyduğumuz şey finale giderken oyun ve skorun getireceği yüksek özgüvendi. Moral kadar önemli şeylerden biri inancı artıracak bu skor. Bu duygular ve düşünceler bireysel ve grup olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz şeyler. Ama futbol garip bir oyun. İçinde binbir tane farklı faktörü barındırıyor. Biz doğruları yaparak yolumuzda devam etmeye çalışacağız." şeklinde konuştu.

STOCH'U NEDEN KADROYA ALMADI?

Slovak futbolcusu için de konuşan Aykut Kocaman, "Stoch'u son haftalarda biraz düşük olduğu için kadroya almadım. Bir süre önce çok yüksek bir form grafiği yakalamıştı. Çok büyük katkı sağladı bize. Ama son haftalarda biraz düşüşteydi. Ciddi de bir kaza geçirdi. Sanki bunun izlerini taşıyor gibiydi. Dizindeki sakatlık ve bu düşüş sonrası biraz toparlanması için kadroya almadım. Yarın da onunla konuşup bu kararın nedenlerini anlatacağım. Ama kalan 5 maçta bizim en büyük silahlarımızdan biri olmaya devam edeceğini söyleyeyim" diyerek sözlerini noktaladı.

Haberin Devamı