Spor Manchester Unitedlı yıldız Trabzonspor'un gündeminde!

Manchester Unitedlı yıldız Trabzonspor'un gündeminde!

Paylaş
Manchester Unitedlı yıldız Trabzonspor'un gündeminde!

Trabzonspor, stoper transferinde gaza bastı. 3-4 gün içinde stoper konusunu çözüme kavuşturmak isteyen bordo-mavililer Manchester Unitedlı yıldızı gündemine aldı.

Denswil, Larsen, Eren Elmalı, Doğucan Haspolat ve Trezeguet’yi renklerine bağlayan Fırtına, ilk planlamada stoper transferini de gerçekleştirip, frene basacak. Vitor Hugo’nun yanına nokta atışı bir takviye yapmak isteyen Trabzonspor’da, yönetim gaza bastı. Hedef, 3-4 gün içinde stoper konusunu çözüme kavuşturmak.

Haberin Devamı

DİABATE TRABZON'DA

Bordo mavili takımla sözleşmesi feshedilen Malili futbolcu ile Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a giderek resmi sözleşmeye imza attı. Diabate, geçen sezon kiralık olarak forma giydiği Giresunspor forması ile 6 gol atarken 3 de asist yapma başarısı gösterdi.

TRABZON KAP'A BİLDİRDİ

Trabzonspor, KAP'a yaptığı açıklamayla Diabate'nin transferi için Partizan'la anlaşma sağlandığını duyurdu.

Trabzon'un yaptığı açıklama şöyle; Profesyonel futbolcumuz Fousseni Diabate'nin Partizan Kulübüne kesin transferi konusunda anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre, futbolcunun Partizan Kulübünden başka bir Kulübe transferi halinde, transfer bedelinin %5'i Kulübümüze ödenecektir."

YABANCI SAYISINI AZALTACAK

Haberin Devamı

Kadrosunda en fazla 14 yabancı oyuncu bulundurmak zorunda olan bordo-mavililer bazı isimlerle yollarını ayırmak durumunda. Yabancı kontenjanı nedeniyle kadrosunda ciddi bir operasyon yapmak zorunda kalacak olan Trabzonspor'da, söz konusu oyuncuların maliyetleri ise gelmesi planlanan oyuncular kadar önemli.

MENAJERİ DOĞRULADI

Kiralıktan dönen Flavio ve Diabate'nin yanı sıra Trondsen ile Koita’dan da kendilerine kulüp bulmaları istendi. Bu isimlerin yanı sıra geçtiğimiz sezon çapraz bağ sakatlığı geçiren ve 1 yıl daha kontratı bulunan Gervinho da kadroda düşünülmeyen oyuncuların başında geliyor. Sakatlığı bulunan Peres'in ise durumu belirsizliğini koruyor.

MALİYETLERİ SIKINTI

Yabancı oyuncularla yapılan garanti kontratlar Spor Toto Süper Lig'de bulunan kulüpleri zora soktuğu gibi bordo-mavililer de aynı sıkıntıyı yaşıyor. Karadeniz ekibi söz konusu oyuncuları başka kulüplere transfer etmemesi veya kiralık olarak gönderememesi durumunda sözleşme şartlarını yerine getirmek durumunda. Bu ayrılıkların maliyeti ise Trabzonspor'a 7 milyon Euro'ya mal olabilir.

Trabzonspor, Diabete için Leicester City'e üç taksit halinde 1 milyon 573 bin Euro ödüyor. Flavio için ise EC Bahia kulübüne 1 milyon 200 bin Euro sözleşme fesih bedeli ödeyen Trabzonspor, oyuncuya ise 750 bin Euro ödeyecek.

Haberin Devamı

MARLON ÖNCELİKLİ HEDEF
Kaan Ayhan konusunda Sassuolo’nun inadını kıramayan Bordo-Mavililer rotayı yabancıya çevirirken, Shakhtar forması giyen Marlon öncelikli hedef. Brezilyalı oyuncu için daha önceki görüşmelerde sonuç alamayan Karadeniz ekibi, son kez hamle yapacak. Eğer Marlon’dan yine istenen cevap alınmazsa, listedeki diğer oyunculara geçilecek.

TUANZEBE GÜNDEME GELDİ

Son olarak Manchester United’ın 24 yaşındaki stoperi Axel Tuanzebe gündeme gelen oyunculardan biri olurken, ismi sır gibi saklanan Kuzey Avrupalı 2 oyuncuyla daha dirsek teması var. Yönetim, Trabzonspor’un Slovenya kampı bitmeden yeni stoperi yetiştirmek istiyor.