Spor Nazarlık olsun

Nazarlık olsun

Paylaş
Nazarlık olsun

EURO 2024’e hazırlanan A Milliler, ilk özel maçında Macaristan’a deplasmanda mağlup olsa da sergilenen futbol şampiyona öncesi umut verdi. Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golü 48. dakikada penaltıdan Szoboszlai attı.

EURO 2024’e hazırlanan A Milli Takımımız, ilk özel maçında Macaristan’a deplasmanda 1-0 yenildi. Millilerin, Avrupa Şampiyonası’na grup lideri olarak giden ve 12 maçtır yenilmeyen rakibi karşısında sergilediği futbol şampiyona öncesi umut verdi. Milliler, ilk devrede rakibine oranla daha etkili olsa da 3 isabetli şutta kaleci Gulacsi’yi geçemedi. İkinci yarının başında ceza alanı içinde Enes’in koluna çarpan top sonrası penaltı kararı geldi. 48. dakikada atışı kullanan Szoboszlai, sert bir vuruşla Macaristan’ı 1-0 öne geçirdi. 71’de Gulacsi, yüzde yüz pozisyonda Kenan’a geçit vermedi. Ay-Yıldızlılar, kalan bölümde bulduğu fırsatları değerlendiremeyince mücadeleden 1-0 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONA ZOR OLUR

Mert Günok, “Bu maçta açıklarımızı görme fırsatımız oldu” dedi. Başarılı kaleci, “Böyle iyi takımlarla oynamak önemli. Şampiyonada maçlar kolay olmayacak” ifadelerini kullandı

RIDVAN SAKATLANDI

Milli takımda Rıdvan Yılmaz, ilk yarıda yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi. Yine sakatlık yaşayan Ferdi’nin yerine milli kadroya çağrılan yıldız futbolcu, 27. dakikada yerini Mert Müldür’e bıraktı.

MAÇTAN HİÇ KOPMADIK

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, “Zorluk derecesi yüksek bir maçtı. Maçtan hiç kopmadık. Şanssız bir penaltı ile kaybettik. Doğru yoldayız” şeklinde konuştu. Macaristan’ın hocası Rossi ise, “Türkiye bizi çok zor durumlara düşürdü. Bana sorarsanız beraberlik daha adil olurdu” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

YANLIŞLARI GÖRECEĞİZ

Yunus Akgün, maçı şöyle değerlendirdi: “Rakip iyi bir sistem takımı. Burada kazanmak istiyorduk ama olmadı. Bizim için iyi bir test oldu. Bu maçta neleri yanlış yaptığımızı göreceğiz.”

SEMİH SEVİNMEDİ ÜMİTLER KAZANDI

U21 Milli Takımımız, hazırlık maçında Gürcistan’ı 2-1 yendi. Ay-Yıldızlılar 16. dakikada Semih Kılıçsoy ve 55’te penaltıdan Bertuğ Yıldırım’ın golleriyle kazandı. Millilerde Erencan Yardımcı, 83’te penaltı kaçırdı. A Milli kadrodan çıkarılıp Ümit Milli’ye gönderilen Semih’in, attığı golden sonra sevinmemesi dikkat çekti.

ÖZLENEN GÖRÜNTÜ

Türkiye’deki futbol kaosunun aksine Macaristan’da farklı renklere gönül veren Türk futbolseverler, mücadeleyi bir arada izledi.

YA GÜRCİSTAN YA YUNANİSTAN

EURO 2024’te Portekiz ve Çekya ile eşleşen Türkiye’nin, F Grubu’ndaki son rakibi ya Gürcistan ya Yunanistan olacak. Play-Off C Yolu’nda Gürcistan; Lüksemburg’u 2-0, Yunanistan ise Kazakistan’ı 5-0 mağlup ederek adlarını finale yazdırdılar. 26 Mart’ta oynanacak finalde rakibini eleyen takım, Avrupa Şampiyonası bileti alıp Ay-Yıldızlıların son rakibi olacak

AVUSTURYA’DA DÜDÜK CHİFFİ’DE

A Millî Takımımızın 26 Mart’ta deplasmanda Avusturya ile oynayacağı özel maçın hakemleri açıklandı. Başkent Viyana’daki Ernst Happel Stadı’nda saat 22.45’te oynanacak müsabakayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Daniele Chiffi yönetecek. Chiffi’nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Giovanni Baccini ve Davide Imperiale üstlenecek

Haberin Devamı

U19’UN RAKİBİ HIRVATİSTAN

Avrupa U19 Şampiyonası elemesi Elit Tur 6. Grup’ta mücadele eden Türkiye, bugün saat 17.30’da başlayacak maçta Hırvatistan’ı konuk edecek. U17 Milli Takımımız ise Avrupa Şampiyonası elemesi Elit Tur 6. Grup’ta saat 16.00’da Gürcistan ile karşılaşacak.

TAHKİM’DEN AĞIR CEZAYA İPTAL

TFF Tahkim Kurulu, müsabaka görevlilerine fiili saldırı için getirilen puan silme ve alt lige düşürme cezalarını iptal etti. Kurul, aralarında Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da bulunduğu 9 Süper Lig ekibinin disiplin talimatının 44. maddesine eklenen yaptırımlara yaptığı itirazları görüşüp oy birliğiyle kaldırdı.