Spor Prag'da kükre Aslan'ım

Prag'da kükre Aslan'ım

Paylaş
Prag'da kükre Aslan'ım

Galatasaray Avrupa Ligi son 16 turu Play-Off rövanşında, ilk maçta mağlup ettiği Sparta Prag’a konuk olacak. Bu sezon evinde kaybetmeyen Çek ekibi karşısında alınacak bir beraberlik dahi sarı-kırmızılılara tur için yetecek.

Galatasaray, Avrupa’da ‘ya tamam ya devam’ maçına çıkıyor. Sarıkırmızılılar, Avrupa Ligi son 16 turu Play- Off rövanşında, ilk maçta 3-2 mağlup ettiği Sparta Prag’a konuk olacak. Saat 23.00’te başlayacak ve Exxen’den yayınlanacak karşılaşmayı İngiliz hakem Anthony Taylor yönetecek. Bu sezon evinde oynadığı hiçbir resmi maçı kaybetmeyen Çek ekibi karşısında temsilcimize tur için beraberlik yetecek.

Haberin Devamı

Tek farklı yenilgilerde ise mücadele uzatmaya gidecek. İki takım, Avrupa kupalarında 6. kez karşı karşıya gelecek. Galibiyetlerde 2-2 eşitlik var, bir maç ise berabere bitti. Bu karşılaşmalarda Cim Bom, rakip ağları 7 kez havalandırırken kalesinde ise 9 gol gördü. 316. Avrupa kupası maçına çıkacak olan Aslan, 114. galibiyetini hedefliyor. Turu geçmesi halinde temsilcimizin son 16 turundaki rakibi, yarın çekilecek kurada belli olacak.

NELSSON CEZALI

Sarı-kırmızılılar, zorlu deplasmanda Nelsson’dan faydalanamayacak. İlk maçta kırmızı kart gören Danimarkalı stoper, cezalı duruma düşmüştü. Cim Bom’da sakatlıkları bulunan yeni transfer Aurier ile Ziyech de maç kadrosunda yok. UEFA listesinde isimleri bulunmayan Köhn ile genç futbolcu Eyüp Aydın da bugün görev yapamayacak.

Haberin Devamı

GÖZLER ICARDİ’DE

Kritik mücadelede Galatasaray’ın hücumdaki en büyük kozu Mauro Icardi olacak. Arjantinli forvet, 6 golle bu sezon Avrupa kupalarında Galatasaray’a en fazla skor katkısı veren isim. 31 yaşındaki oyuncu, Şampiyonlar Ligi elemeleri ve grup maçlarında 5, Avrupa Ligi’nde ise 1 kez gol sevinci yaşadı. Icardi’yi 3’er golle Kerem Aktürkoğlu ile Dries Mertens takip ediyor.

RAKİPTE ÜÇ ÖNEMLİ EKSİK

Sparta Prag, Galatasaray karşısına 3 önemli futbolcusundan yoksun çıkacak. Rynes, İstanbul’da oynanan ilk maçta kırmızı kart görmüştü. 5 milyon euro ile takımın piyasa değeri en yüksek ismi olan Krejci ile bu sezon 29 maçta attığı 10 golle Çek ekibinin en skorer ikinci ismi konumunda bulunan Birmancevic de sarı kart cezalısı.

İLK MAÇI UNUTUP SAHAYA ÇIKACAĞIZ

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, “Kazanıp son 16’ya kalmak istiyoruz. İlk maçtaki avantajı bir kenara bırakıp tek maçlık bir eleme olarak düşünüp sahada mücadele edeceğiz” dedi. Tecrübeli hoca şunları söyledi: “İlk maçta bizi ne kadar zorladıklarını biliyoruz. Hem savunmada hem hücumda dikkat etmemiz gerekiyor. Ligdeki son 3 deplasmanda iyi işler yaptık. Rakibimiz iyi oynayan bir takım ama Galatasaray her maçı kazanmak için sahaya çıkar. İlk maçın üstüne çıkarak daha iyi bir performans vermemizi bekliyorum.”

Haberin Devamı