Spor Romanya'da Fenerbahçe rüzgarı

Romanya'da Fenerbahçe rüzgarı

Paylaş
Romanya'da Fenerbahçe rüzgarı

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında deplasmanda Romanya'nın Vaslui takımını 4-1'lik skorla mağlup etti ve tur atlayan ekip oldu. Karşılaşmaya damga vuran oyuncu, skor 1-1'iken N'Doye'nin penaltısını çıkaran Fenerbahçe kalecisi Volkan Demirel oldu

Romanya'nın Ceahlaul Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini 11. dakikada Caner Erkin, 71. ve 76. dakikada da Hollandalı yıldız Dirk Kuyt ve 90+1'de Sow kaydetti. Ev sahibi takımın tek golü ise 14. dakikada Marius Niculae'den geldi.

Vaslui takımı 53. dakikada N'Doye ile de bir penaltı atışından yararlanamadı.

Fenerbahçe bu galibiyetle Vaslui takımını saf dışı bıraktı ve Şampiyonlar Ligi play-off turuna yükseldi.

EN AZ 8 AVRUPA MAÇI OYNANACAK

Fenerbahçe, Vaslui'yi geçerek Avrupa'da en az 8 maçı garantiledi. Devler Ligi 2 play-off turu maçı oynayacak olan sarı-lacivertli takım, buradan elense dahi UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılacak. Fenerbahçe, burada da 6 maç oynayacak.

PLAY-OFF'TAKİ RAKİP CUMA GÜNÜ BELLİ OLACAK

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi kura çekimi 10 Ağustos Cuma günü İsviçre'nin NYON kentinde çekilecek.

VASLUI İLK KEZ KAYBETTİ, KOCAMAN İLK KEZ KAZANDI

Rumen ekibi, sahasında oynadığı 11 maç sonunda ilk yenilgisini Fenerbahçe'ye karşı almış oldu. Aykut Kocaman ise Fenerbahçe'nin başında çıktığı 6. Avrupa maçında ilk zaferi oldu.

STAT: Ceahlaul
HAKEM: Sergei Karasev (Rusya)
VASLUI: Coman, Varela, Antal, Milanov, Salageanu, Charalambous, Stanciu, Caue(Dk 73 Sburlea), Sanmartean, N'Doye, Niculae
FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Egemen Korkmaz, Bekir İrtegün, Hasan Ali Kaldırım, Selçuk Şahin, Cristian Baroni, Mehmet Topuz, Caner Erkin(Dk 61 Stoch), Alex(Dk 82 Mehmet Topal), Kuyt (Sow)
GOLLER: Dk. 12 Caner Erkin, Dk. 71 ve Dk. 76 Kuyt, Dk. 90+1 Sow (Fenerbahçe), Dk. 14 Niculae (Vaslui)

Haberin Devamı