Spor Sivas Valisi'ne bavul soruldu

Sivas Valisi'ne bavul soruldu

Paylaş
Sivas Valisi'ne bavul soruldu

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Sivas Valisi Ali Kolat'ın bilgisine başvuruldu

Özel Yetkili Savcı Mehmet Berk tarafından yürütülen Futbolda Şike soruşturması kapsamında geçtiğimiz hafta Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile Sivas Garnizon Komutanı emekli Tuğgeneral Muammer Bayram ‘tanık’ sıfatıyla ifadeye çağrılmıştı.

Bugün öğleden sonra Sivas Valisi Ali Kolat ve Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp avukatı ile birlikte Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi. Yaklaşık 1 saat adliyede kalan Vali Kolat ile Belediye Başkanı Ürgüp’ün ifadesi savcı Mehmet Berk tarafından alındı.

ŞİKE PARASI ÇANTADA VERİLDİ İDDİASI

Bu isimlerin dinlenilmesini şike soruşturması kapsamında tutuklanan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın avukatları talep etmişti.

Fenerbahçe-Sivasspor maçı için şike yapılması üzerine çanta içinde para verildiği ve bu paranın da Sivassporlu yöneticilere Sivas’ta bir otelde verildiği iddia edildi.

Bu iddiaları yalanlayan tutuklanan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz’ın avukatları da , “Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile Sivas Garnizon Komutanı emekli Tuğgeneral Muammer Bayram gibi isimlerde o oteldeydi. Fenerbahçe yöneticileri ile yemek yendi. Bu kişilerde o düğünde yaşananlara şahittir. Bu isimlerin tanık olarak dinlenilmesini istiyoruz" diye dilekçe vermişti.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI: BİZ ÇANTA GÖRMEDİK

İşte bu iddialar ifadesi alınan vali ve belediye başkanına soruldu. İki isime de “Siz Sivasspor- Fenerbahçe maçı öncesi bir otelde yenilen yemekte Sivassporlu yöneticilere çanta içinde para verildiğini gördünüz mü" diye sorulduğu belirtildi.

Kolat ve Ürgüp’ün ise, "Biz o oteldeki yemeğe katıldık. Ancak herhangi bir çanta verildiğini görmedik. Sadece maç bileti verildiğini gördük" dediği öğrenildi.

VALİ KOLAT: İFADE VERMEDİK

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sivas Valisi Ali Kolat, “Ziyaret için geldik. Herhangi bir ifade vermedik. İfade falan yok. “dedi.

EMEKLİ TUĞGENERAL BAYRAM DÜN İFADE VERDİ

Öte yandan Sivas Garnizon Komutanı emekli Tuğgeneral Muammer Bayram’ın da dün tanık sıfatıyla ifadesinin alındığı öğrenildi. Bayram’ın dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelerek Savcı Berk’e ifade verdiği belirtildi.

Haberin Devamı