Spor Son şampiyon yarı finalde

Son şampiyon yarı finalde

Paylaş
Son şampiyon yarı finalde

2012 Avrupa Şampiyonası'nın 3. çeyrek final maçında İspanya, Fransa'yı 2-0 mağlup etti ve yarı final biletini aldı. İspanya, Portekiz ve Almanya'nın ardından yarı finale yükselen üçüncü takım oldu

Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Fransa'yı Xabi Alonso'nun biri penaltıdan olmak üzere attığı gollerle 2-0 mağlup eden İspanya, yarı finale yükseldi. Bu galibiyet İspanya'nın Fransa karşısında ilk resmi galibiyeti olarak da kayıtlara geçti. Takımını galibiyete taşıyan Alonso, İspanya forması ile dalya dediği karşılaşmada 2 gol atmayı başardı.

Haberin Devamı

Ukrayna'nin Donetsk kentindeki Donbass Arena'da oynanan karşılaşma beklendiği gibi İspanya'nın ayağa paslarla inanılmaz bir topa sahip olma oranı ile başladı. Mücadelenin 19. dakikasın Jordi Alba'nın sol kanattan yaptığı ortaya iyi yükselen Alonso, takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

İlk yarının kalan bölümleri orta alanda İspanya'nın yaptığı paslarla geçilirken iki takım da ciddi bir pozisyon bulamadı.

İkinci yarıda da üstün oyununu sürdüren İspanya, rakibine top göstermezken, 90+1'inci dakikada Pedro'nun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı gole çeviren Alonso, takımının yarı finale yükselmesini sağladı.

İspanya, Çek Cumhuriyeti'ni çeyrek final maçında 1-0 mağlup eden Portekiz'le yarı finalde karşılaşacak. Bu karşılaşma 27 Haziran Çarşamba günü Donbass Arena'da oynanacak.

Haberin Devamı