Spor Trabzon'un Avrupa'da başı döndü

Trabzon'un Avrupa'da başı döndü

Paylaş
Trabzon'un Avrupa'da başı döndü

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda üçüncü sırada yer alarak Devler Ligi'ne veda eden Trabzonspor, bu sezon Avrupa'da UEFA Avrupa Ligi ile Şampiyonlar Ligi arasında gel-gitler yaşadı

Geçen sezonu 82 puan ile Fenerbahçe’nin arkasında ikinci sırada tamamlayarak Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda oynamaya hak kazanan bordo-mavililer, Benfica’ya deplasmanda 2-0 yenilirken sahasında 1-1 berabere kalarak grup maçlarına katılmaya hak kazanamadı.

UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam eden Karadeniz ekibi, play-off turunda Athletic Bilbao ile eşleşti. İspanyol rakibi ile deplasmanda golsüz berabere kalan bordo-mavili takım, ikinci maç öncesi ise futbolda şike iddialarına ilişkin yaşanan gelişmeler üzerine Fenerbahçe’nin yerine Şampiyonlar Ligi grup maçlarına alındı.

Şampiyonlar Ligi’nde (B) Grubu’na düşerek İnter, CSKA Moskova, Lille ile eşleşen ve grubu üçüncü sırada tamamlayan bordo-mavililer, tekrar UEFA Avrupa Ligi’ne döndü.

27 Temmuz’da Benfica maçıyla Avrupa kupası maçlarına başlayan bordo-mavililer, 4,5 ay süresince Avrupa’da 2 kez Şampiyonlar Ligi, 2 kez de UEFA Avrupa Ligi’nde kendine yer bulan tek takım oldu.

9 MAÇ YAPTI

Trabzonspor, bu sezon şu ana dek Avrupa Kupaları’nda toplam 9 karşılaşma yaptı. Bordo-mavililer, bu karşılaşmalarda 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme

Benfica-Trabzonspor: 2-0
Trabzonspor-Benfica (İstanbul): 1-1

UEFA Avrupa Ligi play-off

Athletic Bilbao-Trabzonspor: 0-0
Trabzonspor-Athletic Bilbao: oynanmadı

Şampiyonlar Ligi B Grubu

İnter-Trabzonspor: 0-1
Trabzonspor-Lille: 1-1
CSKA Moskova-Trabzonspor: 3-0
Trabzonspor-CSKA Moskova: 0-0
Trabzonspor-İnter: 1-1
Lile-Trabzonspor: 0-0.

Haberin Devamı