Ekonomi Tepe İnşaat 2.1 milyar liralık yatırım yapacak

Tepe İnşaat 2.1 milyar liralık yatırım yapacak

Paylaş
Tepe İnşaat 2.1 milyar liralık yatırım yapacak

Tepe İnşaat, 5 yılda 2.1 milyar liralık yatırım yapacak. Ayrıca ABD’de şirket kurarak yeni yatırım fırsatlarını da yakın takibe aldı.

2017’nin ilk projesi olan Çekmeköy-Ömerli’deki ‘Tepe Aura’nın yanı sıra şirket yakın vadede Ankara’da yeni bir proje ile İstanbul’da iki büyük kentsel dönüşüm projesine başlamayı da hedefliyor.

ÇEKMEKÖY’DE ÖN SATIŞTA

Tepe İnşaat Genel Müdürü Atila Kemal Oğuz, “2017’nin ilk yarısında Ankara’daki Park Mozaik yatırım projemizle, yükleniciliğini üstlendiğimiz Kartal’daki And Pastel ve Türkmenistan’daki Cam Fabrikası inşaatlarına devam ettik. Anahtar teslimi olarak üstlendiğimiz Tükrmenistan Cam ve Cam Ürünleri Fabrikası’nda iş hacmi 527 milyon dolara ulaştı. Planlanan tarihten 3 ay öncesinde tamamlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki yıl başında açılış töreni gerçekleştirilecek. Park Mozaik projesinde 1. etabın teslimini Aralık’ta yaptık. Diğer yandan 2017’nin ikinci yarısında ise Tepe Aura projemize başladık. Şu an projenin ön satışlarını gerçekleştiriyoruz” dedi.



ANKARA’YA 200 MİLYON LİRA YATIRACAK

Yılın son çeyreğinde Ankara Etlik’de ‘Tepe Steps’ isimli yeni bir projeye başlayacaklarını belirten Oğuz, “Bu proje, 200 milyon lira yatırım değerine sahip. Öte yandan İstanbul’da Kadıköy Hasanpaşa’da kentsel dönüşüm projesi için de çalışmalarımız oldu. Bu projenin yatırım tutarı 520 milyon lira olacak ve 2018’in ilk çeyreğinde inşaata başlayacağız. Avrupa Yakası’nda Beşiktaş’ta ise iki büyük proje hazırlığındayız. Bu projeler için 450 milyon dolar yatırım öngörümüz var” diye konuştu.

ABD’YE AÇILIYOR

Atila Kemal Oğuz, Rusya, ABD ve Türkmenistan’da ofisleri bulunduğunu ve bu ülkelerde yeni projeler için çalışmalar yaptıklarını söyledi. ABD Washington’da yeni bir şirket kurduklarını ve bu şirket ile gerek Washington, gerekse Florida’da taahhüt ve yatırım projeleri yapmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen Oğuz, “2018’de bu bölgede geliştireceğimiz projelerin duyurusunu yapacağız” dedi.

Haberin Devamı