Spor Terim farkını gösterdi

Terim farkını gösterdi

Paylaş
Terim farkını gösterdi

Geçen sezon dibe vuran Cim Bom üzerindeki ölü toprağını 1 ayda atarken, en büyük payın kimde olduğu elbette belli

Camianın büyük güven duyduğu Fatih Terim, farkını kısa sırada gösterdi. İşte İmparator'un ilk etapta yaptığı hamleler:

1- YERLİLERİ TEKRAR HAYATA DÖNDÜRDÜ

Geçtiğimiz sezon yönetimde oluşan çatlaklardan dolayı büyük sorunlar yaşayan Galatasaray’ın, sportif durumu da hiç iç açıcı değildi. Sarı-Kırmızılılar, sahada futbol adına hiçbir varlık gösteremiyor, gol pozisyonuna bile girmekte zorlanıyordu. Özellikle takımın çoğunluğunu oluşturan yerli oyuncular bekleneni veremiyordu. Performanslarındaki düşüş bir yana, moralleri son derece bozuktu. Gülmeyi unutan öğrencilerini ayağa kaldıran Terim oldu. Başta Arda Turan olmak üzere tüm ekip idmanlarda özveriyle çalışmaya başladı. Florya’da yeniden neşe ve dostluk hakim oldu.

2- YENİ GELENLERİN UYUMUNU HIZLANDIRDI

Önümüzdeki sezon çifte kupa arzulayan Galatasaray, kadrosuna önemli takviyeler yaptı. Transfer harekatının halen devam ettiği Cim Bom’da takıma yeni katılan yıldızların ne derece uyum sağlayacağı da merak ediliyordu. Ancak işin içinde Terim olunca, soru işaretleri çabuk rafa kalktı. Gerek Selçuk İnan ve Ceyhun Gülselam gibi yerliler, gerek Johan Elmander ve Tomas Ujfalusi gibi yabancılar diğer futbolcularla çabucak kaynaştı. Hatta takımla 5 kere bile idmana çıkmayan Felipe Melo dahi, ayağının tozuyla geldiği kampta yılların emektarı gibiydi. Takım ruhuna, Terim’in eli değmişti.

3- TARAFTARIN HEYCANINI GERİ GETİRDİ

Büyük hedeflerle yola çıkılıp, başarısızlıkla biten sezonlar şüphesiz en çok taraftarları yaralamıştı. Sarı-Kırmızılılar, Avrupa’nın devleri bir yana, Süper Lig takımlarını bile yeneceklerinden emin olmadan maç izliyordu. Fakat Fatih Terim’in oynatmak istediği futbola dair izler, İnter maçında sahaya yansıdı. Sadece 1 aylık bir çalışma sonucu 2000 ruhunu hatırlatan Galatasaray, taraftarlarını heyecanlandırdı. Maça gidesi gelmeyen futbolseverler, şimdi kombinelere akın ediyor. Tekrar hayaller kuran taraftarlarla, yeni sezonda Türk Telekom Arena’nın cehenneme dönmesi bekleniyor.

4- SAKATLIKLARI BİLE ÖNLEDİ

Belki şans belki tesadüf, belki de antrenman tekniklerinin ya da Amerikalı kondisyonerlerin başarısı... Fatih Terim’in takımında sakatlık bile yaşanmıyor. Yıllardır yerli-yabancı tüm futbolcularını sakatlığa kurban veren ve hiçbirinden yeterince faydalanamayan Galatasaray, sezon öncesi hazırlıkları kapsamında yapılan iki kamptan da firesiz dönüyor. Deneyimli teknik adam göreve geldiğinden beri idman kaçıran tek futbolcu Arda Turan oldu. O da Arda’nın geçtiğimiz sezondan kalma bel ve kasık sakatlıkları yüzündendi. Gördüğü tedavi yüzünden İstanbul’da 2 idmanı kaçıran Kaptan, Almanya’da bomba gibiydi.

FANATİK

Haberin Devamı