Ekonomi Trafik cezalarına UYAP üzerinden itiraz hakkı

Trafik cezalarına UYAP üzerinden itiraz hakkı

Paylaş
Trafik cezalarına UYAP üzerinden itiraz hakkı

Adalet Bakanlığı, vatandaşın işlerini kolaylaştırmak ve yargısal faaliyetleri hızlandırmak için 20 Aralık 2019’da Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) üzerinden sunduğu ‘Avukat Portal’ ile ‘Vatandaş Portal’ uygulamalarında güncelleme yaparak, idari para ve trafik cezalarına itiraz taleplerini de eklemişti.

Uygulamanın başlamasından itibaren bugüne kadar adliyeye gitmeden 8 bin 16’sı trafik ve 5 bin 644’ü de idari para olmak üzere toplam 13 bin 660 cezaya UYAP üzerinden itiraz edildi.

Haberin Devamı

Nasıl oluyor?

Kullanıcı, Avukat Portal (avukat.uyap.gov.tr) veya Vatandaş Portal’a (vatandas. uyap.gov.tr) elektronik ya da mobil imza ile giriş yaptıktan sonra ‘trafik-idari para cezalarına itiraz’ sekmesini takip ederek ve ‘tevzi et’ butonu ile açılan ekranlardan itirazın gönderileceği il ve adliye bilgilerini seçerek itirazda bulunabiliyor. İtiraz, sistemde istenen bilgiler girildikten ve tevzi işlemi yapıldıktan sonra ilgili sulh ceza hakimliğinin ekranında görülecek. Kullanıcı, açılan dosyayı daha sonra kendi portalı üzerinden görüntüleyebilecek.