Ekonomi Turizmde yeni rekorların 'altyapı'sı tamam

Turizmde yeni rekorların 'altyapı'sı tamam

Paylaş
Turizmde yeni rekorların 'altyapı'sı tamam

Bilal Emin Turan yazdı... Turizmin başkenti Antalya, mavi bayraklı plajları, doğal güzellikleri, sıcak iklimi ve tarihiyle sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada parmakla gösteriliyor

Özellikle son yıllarda Büyükşehir Belediyesi'nin altyapıdan, çevre ve ulaşıma kadar her alanda yaptığı milyarlarca liralık yatırımla ekonomisiyle de bambaşka bir havaya kavuşmuş Antalya. 2018'de 14 milyon turisti ağırlayarak tüm zamanların rekorunu kıran şehrin gözü daha yukarılarda...

Haberin Devamı

HEDEF 20 MİLYONA ÇIKTI

Başkan Menderes Türel, "Çok değil, 3-4 yıl içerisinde Antalya'da 20 milyon turisti rahatlıkla ağırlayabilecek bir noktaya geleceğiz" dedi. Dünyada konaklamalı turist sayısında Paris ve Londra'dan sonra dünya üçüncüsü olduklarını söyleyen Türel, "Miami, Dubai gibi şehirleri bile geçtik. Hiçbir başarı tesadüf değildir. Eğer biz altyapı yatırımı yapmasaydık turist buraya gelir miydi? Seçildiğimde Antalya'da 2 tane arıtma tesisi vardı. Bugün 32 tane. Antalya 194 Mavi Bayrak'la dünyada birinci. Açık ara önde. En yakın rakibimiz 84'le Portekiz" diye konuştu.

GELECEĞİ PLANLIYOR

640 kilometre sahil şeridinde 1 damla suyun dahi arıtılmadan denize dökülmediğine dikkat çeken Menderes Türel, "Dünyanın birçok şehrin merkezinde denize giremezsiniz ama Antalya Kaleiçi’nde denize girebilirsiniz. Tertemiz. Bu yatırımların sayesinde. İlk dönemimde 850 kilometre kanalizasyon yatırımı yaptım. Geldiğimde Antalya'nın üçte birinde kanalizasyon sistemi vardı. Şimdi her yerde var. Manavgat Suyu'nu Antalya'ya getirerek 2070 yılına kadar su sorununu çözüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

İŞSİZLERİN UMUDU OLDU

"Her başvuru yapana iş teklifimiz var" sloganıyla hizmet veren Büyükşehir, İş Danışmanlık Ofisi’yle işsizlerin umudu oldu. Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Ali Ergin'in verdiği bilgiye göre; iş arayanlarla işverenler arasında köprü vazifesi gören ofis, 1 Şubat 2015 ila 31 Aralık 2018 arasında 30 bin başvuru almış. Başvuranlardan 8 bin 559'u işe yerleştirilmiş.

PROFESYONEL HİZMET

Özel firmalar ile görüşme yaparak personel taleplerini alan ve kayıtlı başvurulardan yönlendirme yapan ofis, yönlendirmeyi kabul eden vatandaşların işe alım süresince takibini de gerçekleştiriyor.

Büyükşehir ekipleri, ulaşımın zor olduğu yerlerde vatandaşın berber ve kuaför ihtiyaçlarını ücretsiz gideriyor. 8149 vatandaşa bu hizmeti vererek sosyal belediyeciliğin en güzel örneği sergilenmiş.

DÜNYANIN İLK MÜZE CADDESİ

Büyükşehir Belediyesi, Ali Çetinkaya Caddesi’ni dünyanın ilk müze konseptli caddesi haline getirdi. Caddedeki binalar boyandı. Yürüyüş yoluna gölgelikler monte edildi. Zemin ise doğal taşla kaplandı. Caddede 7 sergi küpü var ve Doğu Garajı kazısında çıkan tarihi eserlerden bir kısmı burada sergileniyor.

Haberin Devamı

ANTALYA'YA YENİ ALIŞVERİŞ KONSEPTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ‘Güneş Doğudan Yükseliyor’ sloganıyla ‘Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi Projesi’ni hayata geçiriyor. Projeyle Antalyalılar yeni bir alışveriş konseptiyle tanışacak

. Proje; Festival Çarşısı, çok katlı pazar yeri, konser ve tiyatro salonu, yeme içme alanlarıyla bölgeyi çekim merkezi haline getirecek. Buraya gelen turist hem tarihi zenginliği görmek için Nekropol alanını ziyaret edecek hem de Doğu Garajı’nda bulunan esnaflardan alışveriş yaparak ticareti canlandıracak.