Kültür - Sanat Türkler 'Jon Snow'un kırkı'nı çıkaracaklar
Paylaş
Türkler 'Jon Snow'un kırkı'nı çıkaracaklar

Dünya'nın en çok izlenen dizilerinden Game Of Thrones'un 5'inci sezon finalinde hayatını kaybeden Jon Snow için Türk izleyiciler "Jon Snow'un kırkı" etkinliğinde bir araya gelecek

Yedi krallığın tek sahibi olmak için hanedanların birbiriyle verdiği amansız mücadeleyi konu alan Game Of Thrones (Taht Oyunları) dizisinin izleyicileri arasında Türklerin hatrı sayılır bir yeri var.

Dizinin 5'inci sezonu herkesi şok eden bir finalle sonlandı. Kendisinden ileriki sezonlarda çok şey beklenen Jon Snow, sezon finalinde apansız öldü. Ani ölüm karşısında dizinin takipçileri büyük hayal kırıklığı yaşadı. Türk izleyiciler de yaşanan bu "erken" ölüme kayıtsız kalamayarak genç "Jon Snow'un Kırkı" için sosyal medyada etkinlik düzenledi.

Oluşturulan etkinlik takvimine göre 24 Temmuz'da Türkiye'nin çeşitli illerinde bir araya gelecek dizinin hayranları Jon Snow'un "Kırkı"nı çıkaracak. Jon Snow'un öldüğü bölümden 40 gün sonra düzenlenecek etkinliğe şimdiye kadar 168 bin kişi katılacağını bildirdi. "Jon Snow'un Kırkı" oluşturulan etkinlikteki bilgilere göre İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Kayseri ve Denizli'de çıkarılacak.

Haberin Devamı