Ekonomi Ucuz bakıcı internette

Ucuz bakıcı internette

Paylaş
Ucuz bakıcı internette

Çalışan anne-babaların en büyük problemlerinden biri çocuklarına ya da yaşlı aile bireylerine düzgün bir bakıcı bulabilmek. İnternet çağında olduğumuz bu dönemde artık bakıcı bulmak da kolay

Bilen bilir. Çocuk ya da yaşlı bakımı için güvenilir ve eğitimli birini bulmak oldukça zordur. Genellikle yakın çevreye sorularak birileri bulunmaya çalışılır. Onlar da genellikle geçim kaygısı nedeniyle bu işi yapanlar ya da eş, dost akrabası olur. İşte bu arayışa çözüm, genç girişimcilerden geldi. İnternette kurulan bakıcı bulma siteleri sayesinde uygun fiyata ve profesyonel yardımcı bulmak kolaylaştı. Bu sitelerin hemen hemen tamamı İşkur’dan izinli ve kurum tarafından destekleniyor.

100 BİN DOLARA SİGORTA


EvdekiBakıcım, bebek, çocuk, yaşlı ve hasta bakımı hizmeti sunuyor. Bakıcı arayışınızı siteye girerek tarif ediyorsunuz. Sonra yöneticiler size telefonla ulaşıyor. Beklentilerinize uygun, sitede kayıtlı olan bir bakıcı ile buluşuluyor. Bakıcıdan kaynaklı zararlara karşı site sizi 100 bin dolara kadar sigortalıyor. Saatlik ücret 15 TL, 24 saatlik ücret ise 180 TL.

29 TL'YE ULAŞILIYOR


E-dadi.com bir aracılık sitesi. Bakıcı adayları CV’lerini siteye yüklüyor. Bakıcı bulmak isteyen de siteye üye oluyor. Aranılan kriterler seçiliyor, site bu kriterlere göre bakıcı adaylarını belirliyor ve seçim yapmanızı istiyor. Aile uygun gördüğü bakıcı adayıyla iletişim kurmak için 29 TL üyelik bedeli ödüyor. Saatlik, aylık veya yatılı bakıcı bulabiliyorsunuz.

SANAL MÜLAKAT


Teyzesizsiniz.com İşkur’dan izinli bir internet sitesi. Kişiler önce ilanla hangi alanda bakıcı aradıklarını siteden duyuruyor. Bakıcı talep edenlerden 29 lira ücret alınıyor. Yatılı, yatısız, maaş aralığı girilip özelliklere göre bakıcı aranıyor. İlk tanıdığınız kişiye telefon numaranızı vermek istemeyeceğinizden, adaylarla sanal ortamda mülakat yapılıyor.

YÜZDE 20 KOMİSYON


Anneyarısı.com’a ücretsiz üye olunuyor. Kriterler girilerek kişiye yakın il ve ilçede adaylar belirleniyor. En yakın ilana başvuruluyor ve ilan sahibi ile iletişime geçiliyor. İstenirse online mülakat yapılıyor. 81 ilde hizmet veren sitede 91 bakıcı CV’si yer alıyor. Eğer bir bakıcı ile anlaşılırsa site, üyeden bakıcı ücretinin yüzde 20’si kadar komisyon alıyor.

İŞ BULMA KURUMU GİBİ


İşkur’a bağlı olan bu siteler iş arayanlar için de bir fırsat sunuyor. Bakıcı sayısı 100 olan da var 50 bin olan da. En çok talep alınan iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya. Bakıcı adaylarında aranılan özellikler; daha önce çalıştığı ailelere ait en az iki referans, temiz sabıka kaydı, ilk yardım ve bakım sertifikalarına sahip olmak, akıllı telefon sahibi olmak gerekiyor.

SATRANÇ BİLMEK ÖNEMLİ


Bakiciburada.com çocuk ve yaşlı-hasta bakımı ya da ev işlerine yardımcı bulmak için hizmet veriyor. Aileler ekonomik ilan paketlerinden yararlanarak, bakıcılara ücretsiz ulaşıyor. İşkur’a bağlı olduğu için iş arayanlar ücretsiz kayıt oluyor. Adaylar 50 kriteri doldurmak zorunda. Bunların arasında müzik aleti çalmaktan, satranç oynamaya kadar pek çok kriter var. (Posta / Esra Kızıltan)

Haberin Devamı