Futbol UEFA deplasman golü kuralını kaldırdı
Paylaş
UEFA deplasman golü kuralını kaldırdı

UEFA son dakika kararıyla 2021-2022 sezonunda deplasman golü kuralını kaldırdığını açıkladı. Önümüzdeki sezondan itibaren Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde bu kural geçerli olmayacak.

UEFA son dakika kararıyla 2021-2022 sezonunda deplasman golü kuralını kaldırdığını açıkladı. Kural önümüzdeki sezondan itibaren hiçbir kulvarda bu kural geçerli olmayacak. Skorlar eşit olduğu takdirde klasik yöntem olarak 15'er dakika 2 uzatma ve penaltılara gidilecek.

Haberin Devamı

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, "Deplasman golü kuralı, 1965'te tanındığından beri UEFA müsabakalarının vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Fakat son yıllarda UEFA toplantılarında bunun kaldırılması konu haline gelmiş ve tartışılmıştır. Kural artık asıl amacına ters düşüyor. Özellikle ev sahibi takımlar bu kural nedeniyle bilhassa ilk maçlarda hücum etmekten imtina ediyor. Çünkü rakiplerine avantaj sağlayacak bir gol yemekten korkuyorlar. Ayrıca uzatmalarda deplasman takımı gol attığında ev sahibinin 2 gol atma zorunluluğunun adaletsizliğine yönelik eleştiriler vardı. Bunu ortadan kaldırmak istiyoruz" dedi.