Ekonomi Ünlü ekonomistten Türkiye'ye övgü

Ünlü ekonomistten Türkiye'ye övgü

Paylaş
Ünlü ekonomistten Türkiye'ye övgü

Nobel ödüllü ekonomist Joseph Stiglitz, Türkiye ekonomisinin AB ve ABD'deki daralmaya rağmen büyüyebileceğini gösterdiğini söyledi

Fon Yönetim Şirketi Abraaj Capital'in konferansına katılmak üzere İstanbul'a gelen Nobel Ödüllü Ekonomist Joseph Stiglitz'den Türkiye'ye övgü geldi.

Haberin Devamı

Stiglitz, "Türkiye ekonomisi hakkında iyi dedi.

Dünya ekonomisi içinse kötü

ABD ekonomisiyle ilgili de umutsuz olan Stiglitz, "ABD ekonomisi hiç de iyi durumda değil. Obama ve Bush temel risklerine ne olduğunu anlayamadılar. Lehman Brothers krizinin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen ekonomi sağlığına kavuşamadı. Küresel ekonominin geneliyle ilgili konuşursak, kötü

'TÜRKİYE SAĞLAM DURABİLDİĞİNİ GÖSTERDİ'

Stigliz, CNBC-e'ye verdiği diğer röportajda da şunları kaydetti: "Türkiye 2008 krizinde sağlam durabildiğini gösterdi. Avrupa'ya bakınca çok belirszilik var. Türkiye'nin sakinleşip baskıdan uzaklaştığı bir dönem olabilir. MB'nin attığı adımlar Tükiye'de önemli büyüme oranı sağladı. Cari açığınız fazla olabilir. Ekonominiz sağlam ama dış şoklara karşı hazır olmanız gerekiyor."

Haberin Devamı

'AVRUPA İLK OLARAK EURO'YU KORUMALI'

ABD'de çift dipli resesyon olasılığının yüksek olduğunu belirten Stiglitz, "Avrupa'nın şu an yapacağı ilk şey Euro sistemini korumak. Arjantin'de geçmişte olanlar Avrupa için bir ders olmalı. Avrupa'nın çökmesini insanların aklı almıyordu. Şimdi insanlar bunu düşünmeye başladı. Euro sisteminin sona erip ermemesi gerekliliği tartışılıyor" dedi.