Ekonomi Vergi ödemeleri için yeni dönem

Vergi ödemeleri için yeni dönem

Paylaş
Vergi ödemeleri için yeni dönem

Ziraat Bankası yeni yılda başlayacak 20 yeni uygulama modülü ile mükelleflerin hatasız ve kolay bir şekilde vergi ödemesi için imkan sunmaya hazırlanıyor.

Ziraat Bankası geliştirdiği 20 yeni uygulama ile mükelleflere hatasız ve kolay vergi ödemesi yapma imkânı sunuyor. Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonları ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş, vergi ödemelerinin 1 Ocak 2020’den itibaren şube, ATM, internet bankacılığı, Ziraat Mobil, kısa mesaj (SMS), çağrı merkezi ve operasyonda inovasyon uygulaması (OPİ) aracılığıyla hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

TC kimlik numarası ya da barkod okutma teknolojisinin kullanılması gibi birçok ilke imza atan Ziraat Bankası’nın yeni uygulamaları arasında işlem yoğunluğu, yazılım uygulamaları gibi çeşitli özel duruma sahip kurumsal müşteriler için de kanal çeşitlendirmesi ile hızlı ve takip edilebilir tahsilat sistematikleri de var. Ziraat Bankası Bankacılık Operasyonları ve İletişim Genel Müdür Yardımcısı Ali Kırbaş, vergi ödemelerinin Şube, ATM, İnternet Bankacılığı, Ziraat Mobil, kısa mesaj (SMS), Çağrı Merkezi ve Operasyonda İnovasyon uygulaması (OPİ) aracılığıyla hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştirilebileceğini söyledi.

Vergi ödemede yeni dönem

Ziraat Bankası’nın vergi ödemesi için hayata geçirdiği uygulamalarına ilişkin Kırbaş şu bilgileri verdi: “Yeni yılda kurumsal ve bireysel segmentteki bütün müşterilerimiz Ziraat Bankası Şubeleri, ATM’leri, İnternet Bankacılığı, Ziraat Mobil, Çağrı Merkezi ve Operasyonda İnovasyon uygulaması (OPİ) aracılığıyla TC Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası, Vergi Tahakkuk Numarası veya Tahakkuk Fişinde bulunan barkod bilgisi ile vergi ödemelerini tercih ettikleri kanaldan çok kolay, hızlı ve güvenli şekilde yapabilecekler. Müşterilerimiz vergilerini dilerlerse Ziraat Bankası banka kartı veya kredi kartı ile dilerlerse de otomatik ödeme talimatı vererek ödeyebilecekler. Ayrıca Ziraat Bankası müşterilerinin Gelir İdaresi Başkanlığı web sitesi üzerinden de BANKKART ile vergilerini ödeme imkanı bulunuyor”

Haberin Devamı

Barkod okuma teknolojisi uygulanacak

Banka, kurumsal müşterilerin vergi tahsilatlarında etkin çözümler sağlayabilmek için dosya transferi (SFTP), SWIFT, OPİ uygulaması, toplu vergi tahsilatı, otomatik ödeme talimatı yöntemleri ile birçok farklı alternatif sunuyor. Geliştirdiği yeni uygulamalar ile vergi ödemelerini bir üst seviyeye taşıyan Ziraat Bankası’nın uygulamaları arasında barkod okuma teknolojisi de yer alıyor. Türkiye’de ilk kez barkod okuma teknolojisi ile vergi ödemesi yapılabilecek. Vergi ödemesi yapılırken hiçbir veri girilmeden yalnızca belge üzerindeki barkod ATM’ye veya Ziraat Mobil uygulamasına okutularak işlem yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Mükellefler bağlı olunan Vergi Daireleri’nden veya GİB internet vergi dairesi ile interaktif vergi dairelerinden alacakları ‘Vergi Tahakkuk Fişi’nin sağ üst tarafında bulunan barkodu, ATM’deki barkod okuyucusuna veya Ziraat Mobil üzerinden cep telefonuna gösterdikten sonra tahsilat işlemi ekran üzerinden hızlı ve kolayca tamamlanacak. Yurt çapında 7 bin 250 ATM ile en yaygın ATM ağına sahip olan Ziraat Bankasının Aralık ayı itibariyle 5 bin 369 ATM’sinde barkod okuma teknolojisi mevcut. Bu teknoloji sayesinde Ziraat Bankası müşterisi olsun veya olmasın tüm mükellefler barkod okuyucusuna sahip Ziraat Bankası ATM’lerinden 7 gün 24 saat anında ve kolaylıkla vergilerini ödeyebilecekler.

Yeni uygulamalar

Şubeden yapılan işlemler

1) Barkod okuma

2) Tahakkuk numarası ile ödeme

3) TC kimlik ve vergi kimlik numarası ile ödeme

4)Plaka numarası ile ödeme

5) Toplu tahsilat

6) Otomatik ödeme

ATM’den yapılan işlemler

7) Barkod okuma

8) TC kimlik ve vergi kimlik numarası ile ödeme

SMS ile yapılan işlemler

Haberin Devamı

9) Tahakkuk numarası ile ödeme

İnternet bankacılığı ile yapılan işlemler

10) Tahakkuk numarası ile ödeme

11) TC kimlik ve vergi kimlik numarası ile ödeme

12) Plaka numarası ile ödeme

13) Otomatik ödeme

Mobil bankacılık ile yapılan işlemler

14) Barkod okuma

15) Tahakkuk numarası ile ödeme

16) TC kimlik ve vergi kimlik numarası ile ödeme

17) Plaka numarası ile ödeme

18 Otomatik ödeme

OPİ ile yapılan işlemler

19) Toplu tahsilat

SWIFT ile yapılan işlemler

20) Tahakkuk numarası ile ödeme

Operasyon İnovasyon (OPİ) uygulaması

Firmaların kullanımı için geliştirilen Ziraat Bankası Operasyonda İnovasyon (OPİ) uygulaması ile toplu vergi tahsilat girişi yapılması gibi birçok işlem için doğrudan Ziraat Bankası’na talimat gönderilebilecek. OPİ uygulaması, Ziraat Bankası tarafından yoğun sayıda vergi ödemesi veya bankacılık işlemleri olan müşteriler için geliştirildi. OPİ uygulaması ile müşteriler vergi ödemelerinin yanında EFT, havale, maaş işlemlerini de toplu olarak talimatlandıra-bilecek. Ayrıca işlem durumunu anlık olarak izleyebilecek ve dilerlerse diğer banka hesaplarını da uygulamaya entegre edebilecekler.

Haberin Devamı

Kurumsal müşterilerimizden kendi SWIFT kodu (BIC) bulunanlar vergi borçlarını MT101 mesaj tipi ile gönderecekleri SWIFT mesajı ile otomatik olarak kolayca ödeyebilecekler.

Ziraat Bankası müşterileri anında, olmayanlar ise müşteri olduğunda kendilerine ait tüm vergi, harç, resim ve ceza ödemelerini internet bankacılığı, ziraat mobil, ATM, çağrı merkezi ve şube kanallarından sadece TC Kimlik Numarası veya Vergi Kimlik Numarası bilgilerni girerek gerçekleştirebilecekler. Hizmete sunulan yeni yöntem ile mükelleflerin tüm vergi borçlarını bir arada görebilmesi sağlandı. Farklı vergi türlerini ayrı ayrı ödemek yerine, İnternet Bankacılığı, Ziraat Mobil, ATM, Çağrı Merkezi ve Şube kanallarından tüm vergi türlerini yalın ve kolay bir şekilde ödeyebilecekler. Bu şekilde mükelleflerin hatalı veya eksik vergi ödeme gibi sorunları tamamen ortadan kalkacak.

Müşteriler Ziraat Mobil ve İnternet Bankacılığı’ndan sadece tahakkuk numarası girerek vergi ödemelerini hızlı ve kolay şekilde yapabilecek. Ziraat Bankası Şubelerine giden müşteriler ise tahakkuk numarası bilgisi ile vergi ödemelerini yaptırabilecekler.

Otomatik ödeme talimatı

Vergilerini şube, internet bankacılığı ve Ziraat mobil üzerinden düzenli ödeyen mükellefler artık ödemelerini takip etmek zorunda kalmayacaklar. Böylece gecikmeye düşme kaygısı da son bulacak. Online sorgulanabilen tüm vergi ödemeleri için müşteriler otomatik ödeme talimatı verme imkanına kavuşacaklar. Bunun için yılbaşından itibaren otomatik ödeme talimatı vermeleri gerekiyor.

SMS ile vergi ödemesi

Yeni yılla birlikte talep eden mükellefler için kolay ve pratik şekilde kısa mesaj (SMS) talimatı ile vergi ödeme imkânı da bulunuyor. SMS ile vergi tahsilatını tercih eden mükellefler, 7 gün 24 saat tek bir SMS ile vergi ödeme işlemlerini yapabilecekler.