Ekonomi Vergi rekortmenleri listesinde dikkat çeken isim

Vergi rekortmenleri listesinde dikkat çeken isim

Paylaş
Vergi rekortmenleri listesinde dikkat çeken isim

Gelir İdaresi 2015 yılında Türkiye'nin en çok vergi veren mükelleflerinin isimlerini açıkladı. İlk 50'de yer alan mükelleflerin adresleri İstanbul, Ankara,İzmir ve Bursa olurken sadece Adem Sak Burdur'dan dört büyükşehir dışında ilk 50'ye giren isim oldu

POSTA.COM.TR - ÖZEL

Haberin Devamı

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), 2015 yılı vergilendirme dönemine ilişkin verilen Gelir Vergisi beyanları sonucunda, Türkiye genelinde en çok vergi beyan eden ilk 100 mükellefi açıkladı. Buna göre, 2015 için 45 milyon 157 bin 918,24 lira vergi tahakkuk ettirilen Arsel, Türkiye’nin vergi rekortmeni oldu.

Listenin zirvesinde Semahat Sevim Arsel yer alırken ikinci sırada Rahmi Koç, üçüncü sırada Şarık Tara yer aldı.

2015'TE YAKLAŞIK 7 MİLYON LİRALIK VERGİ ÖDEDİ

Açıklanan listede en dikkat çeken isimlerden birisi de Adem Sak'tı. 50 kişilik listede İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa dışında sıralamaya giren tek il Burdur oldu. 258 bin nüfuslu Burdur'da çimento fabrikası bulunan Adem Sak, vergi rekortmenleri listesine 34. sıradan girdi. Adem Sak'a ait şirketler tam 6 milyon 907 bin 811 TL'lik vergi ödedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'NİN ÇİMENTO DEVLERİNDEN

Türkiye'nin en büyük çimento ve hazır beton üreticilerinden biri olan AS Çimento, Burdur dışında; Aydın, Denizli, Antalya, Konya ve Isparta'da da hazır beton üretimi yapıyor. Adem Sak'ın sahibi olduğu holding; havacılık, turizm, enerji ve denizcilik alanlarında da faaliyet gösteriyor.