Ekonomi Vergiyi unutma cezayı yeme!

Vergiyi unutma cezayı yeme!

Paylaş
Vergiyi unutma cezayı yeme!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Gelir Vergisi beyannamesinin verilmesi için tanınan süre bugün sona eriyor. Beyan edilen Gelir Vergisi’nin birinci taksit ödemesi de bugün yapılmalı. Bunları yapmayana ceza var

Ticari, zirai ve mesleki faaliyetinden dolayı gerçek usulde vergilendirilen Gelir Vergisi mükellefiyle evini veya işyerini kiraya veren yaklaşık 1.9 milyon kişinin, geçen yıla ilişkin yıllık Gelir Vergisi beyannamelerini vermesi için tanınan ek süre bugün mesai bitiminde doluyor.

Haberin Devamı

Mart başında başlayan kira geliri beyannamesi verme döneminde son gün olarak önce 25 Mart tarihi belirlenmiş, sonra bu süre 1 Nisan’a kadar uzatılmıştı.

KARTLA ÖDEME DE VAR

Mükellefler, beyannamelerini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesinden online verebiliyor ve anlaşmalı bankaların banka ve kredi kartlarıyla ödeme yapabiliyor.

Hesaplanan Gelir Vergisi, ilgili mevzuat gereği mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödeniyor. Beyan edilen Gelir Vergisi’nin birinci taksitinin ödemesinin de Damga Vergisi ile birlikte bugün akşama kadar, ikinci taksitin ise 31 Temmuz’a kadar ödenmesi gerekiyor.

YAŞLI VE ENGELLİYE EVDE YARDIM

GIB kira geliri elde eden 60 yaşını doldurmuş mükelleflerle engelliliği veya hastalığı nedeniyle vergi dairesine gidemeyecek mükellefler için de önlem aldı. Bu durumdaki mükellefler, Vergi İletişim Merkezi’ni (444 0 189) arayarak randevu talep etmeleri halinde, adreslerine gidilerek beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olunuyor. Bu arada yapılandırılan borçların sıradaki taksidinin ödenmesinde de bugün son gün.

Haberin Devamı