Vitrin Gayrettepe istasyonunda interaktif ve sanatsal metro tasarımı

Gayrettepe istasyonunda interaktif ve sanatsal metro tasarımı

Paylaş
Gayrettepe istasyonunda interaktif ve sanatsal metro tasarımı

Türkiye’nin en hızlı metrosu unvanını taşıyan İstanbul Havalimanı hattının Gayrettepe istasyonu, mimarisi ve tasarımı ile dikkat çekiyor.

Gayrettepe-Kâğıthane etabında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından çalışmaların devam ettirildiği hattın Gayrettepe istasyonunun İstanbul’un merkezinde ve kilit bir bağlantı noktası olduğuna dikkat çeken Outdoor Factory Yönetim Kurulu Başkanı Toygar Yedigöz, “Dünyaya örnek ve hatta ödüllü bir proje olacağına inandığımız Gayrettepe metro projemiz mimarisi ve dijital içerik ve uygulamalarıyla yolculara giriş katından perona kadar dolu dolu bir yolculuk vaat ediyor. Her gün bu hatta yolculuk yapan binlerce kişi, kültürümüze ve değerlerimize bir kez daha yakından şahitlik edecek. Metro alanlarına kimlik kazandırma çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

72 metre ile Türkiye'nin en derin Metro istasyonu olan Gayrettepe istasyonu, sanatsal boyamalar, rölyefler, peron alanında yönlendirmeler, tavan üniteleri, dijital içerik üretim, 3d mapping, interaktif ekranlar ve uygulamalarla dikkat çekiyor.