Vitrin Ünlü kozmetik firmasının İstanbul merkezinden büyük başarı

Ünlü kozmetik firmasının İstanbul merkezinden büyük başarı

Paylaş
Ünlü kozmetik firmasının İstanbul merkezinden büyük başarı

İstanbul, ünlü kozmetik şirketi L'Oréal'in dünyadaki 7 inovasyon merkezi arasında yer aldı.

Tekno-güzellik vizyonu ve uygulamaların sergilendiği etkinlikte açılış konuşmasını gerçekleştiren şirketin Türkiye Genel Müdürü Sinem Sandıkçı Gökçen; “İstanbul bugün; New York, Londra, Paris, Şangay gibi L'Oréal Grup’un dünyadaki 7 açık inovasyon merkezi arasında yer alıyor. Biz L‘Oréal Türkiye olarak, ülkemizin güzellik konusundaki potansiyelini ortaya çıkartmayı hedefliyoruz. Bunu da teknoloji ve inovasyona yaptığımız yatırımlarla hayata geçiriyoruz. 2025’te Türkiye’deki güzellik pazarının iki katına çıkacağını öngörüyor; Avrupa pazarına büyümeye en çok katkı sağlayacak ülkenin Türkiye olacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AVRUPA GÜZELLİK PAZARINI EN FAZLA BÜYÜTEN ÜLKE TÜRKİYE OLACAK

-2023 Türkiye güzellik pazarı 85 milyar TL olarak tahminleniyor. Güzellik pazarı kategori kırılımlarında cilt bakımı %27, saç bakımı %27, makyaj %16, parfüm %11, hijyen ürünleri %12, saç boyası %6 paya sahip. Kanal kırılımlarında ise hızlı tüketim %60, lüks tüketim %15, dermokozmetik %10 ve profesyonel ürünler %5 pay alıyor. Erkek bakım ürünleri ise pazarın %25’ini oluşturuyor.

-Türkiye güzellik pazarının 2025 yılına kadar en az 2 katına çıkması bekleniyor. Avrupa güzellik pazarına 2025 yılına kadar en büyük büyümeyi %16 katkı payı ile Türkiye’nin sağlayacağı tahminleniyor. Bunun arkasında genç nüfus, hızlı dijitalleşme, güzelliğe olan ilginin artması ve güzellik ürünleri kullanım yaşının düşmesi yatıyor.

Haberin Devamı

-2030’da dünya nüfusunun %40’ının kıvırcık saça sahip olacağı ve 2040’da dünya nüfusunun 2/3’sinin melanin zengini daha koyu renk bir tene sahip olacağı, güzellik pazarı coğrafyasının nüfus ve güzelliğe olan ilgi olarak bugüne göre çok değişeceği tahmin ediliyor.