Ekonomi Yapı Kredi Sigorta Allianz'a satıldı

Yapı Kredi Sigorta Allianz'a satıldı

Paylaş
Yapı Kredi Sigorta Allianz'a satıldı

Alman sigorta şirketi Allianz, Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik'i satın almak için anlaştı. Allianz, Yapı Kredi Bankası'nın Yapı Kredi Sigorta'daki yüzde 93.9 payını 1.6 milyar lira karşılığında satın alacak

Anlaşmaya göre, Yapı Kredi, Allianz ile Türkiye’deki hayat dışı sigorta, hayat sigortası ve emeklilik ürünlerinin alternatif dağıtım kanalları ve 928 şubesi ile müşterilerine sunulması konusunda da 15 yıl süreli stratejik dağıtım konusunda da anlaşması da imzaladı.

Haberin Devamı

Sözkonusu anlaşmaya göre, Allianz, Yapı Kredi Sigorta ve Yapı Kredi Emeklilik’in yüzde 100’üne 1,9 milyar TL değer biçti. Allianz, satış sürecinin tamamlanmasının ardından satış işlemi için Yapı Kredi’ye 1,6 milyar TL tutarında ödeme yapacak.

Böylelikle, Banka’nın Sermaye Yeterlilik Oranı konsolide olmayan bazda yaklaşık 80 baz puan, konsolide bazda ise yaklaşık 90 baz puan artmış olacak.

Öte yandan Allianz, ’Stratejik Dağıtım Anlaşması’ çerçevesinde Yapı Kredi’ye koşullu performans bazlı komisyon ödemesi de gerçekleştirecek. Allianz, ’Stratejik Dağıtım Anlaşması’ ile sigortacılık ürünlerini müşterilerine Yapı Kredi’nin geniş hizmet ağı üzerinden ulaştırıyor olacak.

Yapı Kredi, Yapı Kredi Sigorta’nın yüzde 94’üne, Yapı Kredi Sigorta ise Yapı Kredi Emeklilik’in yüzde 100’üne sahip. Allianz ile yapılan anlaşma kapsamında Yapı Kredi, Yapı Kredi Sigorta’daki yüzde 94 oranındaki payını Allianz’a satacak. Banka, Yapı Kredi Emeklilik’te yüzde 20 oranında pay sahibi olacak.

Haberin Devamı

DHA