Aşk - İlişkiler Aşırı hassasiyet ilişkilerin sonunu getiriyor

Aşırı hassasiyet ilişkilerin sonunu getiriyor

Paylaş
Aşırı hassasiyet ilişkilerin sonunu getiriyor

Her ilişki büyük bir aşk ve tutkuyla başlar. Çiftler birbirlerini tanıdıkça keşfettikleri özelliklerine daha çok hayran olur. Olumlu olumsuz tüm özellikleriyle birbirlerini kabullenmeyi öğrenirler. Ancak ilişkilerdeki bazı davranışlar, çiftlere ciddi zararlar vererek ilişkileri tehlikeye sokabiliyor. Çoğu insanın farkında olmadan yaptığı bu alışkanlıklar ilişkilerin sonunu getiriyor. Duygularınızı abartarak yaşıyorsanız ya da aşırı hassas davranıyorsanız partnerinizin yavaş yavaş uzaklaşmasına sebep olabilirsiniz. İlişkinizdeki tüm güzellikleri bozan bu davranışları merak ediyorsanız bu yazımıza mutlaka göz atın.

Posta.com.tr| Kadın erkek ilişkilerini anlayabilmek kolay değildir. Her ilişkide kadınların da erkeklerinde beklentileri birbirlerinden farklı olur.

Haberin Devamı

Büyük bir aşkla yola çıktığınız ilişkinizde zaman zaman sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Partnerinizle bu sorunların üstesinden gelebilmeyi öğrendiğinizde ilişkinizi mutlu ve huzurlu bir şekilde sürdürebilirsiniz. Ancak bazen ne kadar nazik, özenli ve dikkatli davransanız da farkında olmadan yaptığınız bazı davranışlar ilişkinizin bitmesine yol açabilir.

Hemen hemen her ilişkide görülen bu davranışlar zamanla çiftlerin birbirlerinden uzaklaşmasına yol açıyor. Oldukça masum görünen ama aradaki sevginin hasar görmesine sebep olan bu davranışlardan kaçınmak gerekiyor.

Uzun süreli ilişkileri her an mutlu ve huzurlu bir şekilde geçirmek zordur. Çünkü iki farklı insan birbirinden ayrı fikirlere ve düşüncelere sahip oluyor.

Haberin Devamı

Yaşanan fikir ayrılıkları zaman zaman tartışmalara yol açabiliyor. Ancak bazen çiftler bu fikir ayrılıklarını ve sorunlarını çözmek yerine tüm problemlerin üzerini örtmeye çalışıyor. Hatta partnerine tamamen küserek sorunlardan kaçıyor.

İlişkilerde konuşamamak ve sorunları küserek ve alınarak çözmeye çalışmak bir süre sonra çözülmeye tüm sorunların birikmesine yol açıyor. Bu durumda da sorunlar büyük krizlere dönüşüyor. Doğru iletişim kuramamak ve partnerine küsmek ilişkileri derinden sarsıyor.

İnsanlar çok sevdiği zaman kıskançlık duygusunu yönetmekte zorlanabiliyor. Kontrol dışı kıskançlıklar partnerinizin özgür alanlarınızı kısıtlamanıza ve onu bunaltmanıza yol açıyor.

Günümüz ilişkilerinde herkes özgür olmayı istiyor. İlişkisinde dilediği gibi davranmayı ve özel yaşamına saygı duyulmasını bekliyor. Ancak partnerlerden biri aşırı kıskanç davranışlarda bulunduğunda bu aradaki güven duygusunu zayıflatıyor. Kıskanan partner sürekli karşı tarafı kısıtlamaya çalışıyor. Kıskançlık dozunda olduğunda güzel olsa da aşırıya kaçıldığında ilişkilerin sonunu getiriyor.

Bazı insanlar yapısı gereği çok hassas olur. Onlarla konuşurken kelimeleri özenle seçmek gerekiyor. Ancak aşırı hassasiyette ilişkilere zarar veriyor. Sürekli konuşacağınız kelimeleri seçmek ya da davranışlarınızı sınırlamak bir süre sonra kendinizi kaybetmenize sebep oluyor.

Haberin Devamı

Aşırı hassas bir partnerle mutlu bir ilişki yaşayabilmek neredeyse imkansız hale geliyor. Her şakanıza ya da her cümlenize alınan biriyle vakit geçirmek kendinizi mutsuz hissetmenize sebep oluyor.

DÜŞÜNCESİZLİK İLİŞKİLERİ BİTİRİYOR

Aşırı hassasiyetin ilişkilere zarar verdiğini detaylıca anlattık. Fakat aşırı hassasiyet gibi kava ve düşüncesiz davranışlarda ilişkilerin bir süre sonra bitmesine yol açıyor. Bazı partnerler samimi olduklarını düşünerek herkesin yanında küçük düşüren hareketlerde bulunabiliyor.

Örneğin, sevmediğiniz bir takma isimle hitap edebiliyorlar ya da dış görünüşünüzle, kilonuzla alakalı şaka yapabiliyorlar. Durum böyle olduğunda partnerinin öz güvenini farkında olmadan kırıyorlar. Arkadaş toplantılarında onun bazı zaaflarından konuşmanız ya da onu küçük düşürücü en ufacık bir sözünüz bile bu büyük aşkınızı derinden sarsabilir.