Aşk - İlişkiler Konuşmaları mahveden ince hatalar

Konuşmaları mahveden ince hatalar

Paylaş
Konuşmaları mahveden ince hatalar

İnsanlarla kusursuz bir iletişim kurabilmeniz için doğru konuşmanız ve kelimelerinizi özenle seçmeniz gerekir. Karşındaki insanla sohbetini kaliteli bir şekilde sürdürmeyi herkes başaramaz. Çoğu insan sohbete nasıl başlayacağı ve sohbeti nasıl geliştireceği konusunda bilgisiz olur. Bu neden iletişimi mahveden hatalarda bulunurlar. Konuşurken insanların en sık yaptığı hataları Posta.com.tr okurları için araştırdık.

İnsanlar konuşarak anlaşır. Ancak konuşurken ağzınızdan çıkan her söze dikkat etmeniz gerekir. Cümlelerinizin ne anlam ifade ettiğini düşünerek konuşmalısınız. Konuşurken farkında olmadan yapılan bazı hatalar insan ilişkilerini çok kötü etkileyebiliyor.

Haberin Devamı

KÜÇÜK KONUŞMA

Sohbetinize küçük bir konuşma ile başlamak kesinlikle iyidir. Kısa konuşmalar aradaki buzları eritmek ve daha sıcak bir sohbet ortamı oluşturmak için çok etkilidir. Daha sonra geçmişse gidip daha derin konular açarak sohbetinizi ilerletebilirsiniz.


HIZLI YANIT VERMEMEK

Konuşurken cümlelerinizi düşünerek söylemeniz gerekir. Ancak bunun yanı sıra hızlı yanıt vermek de akıcı bir sohbet için gereklidir.

Devam eden akıcı bir konuşmaya yeterince hızlı yanıt vermemek çok sıkıcı görünebilir. Bu nedenle de konuşma kısa bir süre sonra sonlanabilir.


TEK TARAFLI KONUŞMA

Bir konuşma her iki yöne de gider. Bununla birlikte, boşluğa düşerseniz veya diğer kişi söylediklerinize dikkat etmezse, o zaman tek taraflı bir sohbete katılmak oldukça sıkıcı olabilir. Bunun iletişimi geliştirmek için bir anlamı olmaz. Böyle durumlarda bir kişi sadece diğerinin sorularına yanıt verir.

Haberin Devamı

ANLIYORMUŞ GİBİ YAPMAK

Birinin ne dediğini anlayamıyorsanız, orada oturup anlıyormuş gibi yapmayın. Sizin için bilinmeyen, kişi bunu gerçekten hissedebilir ve durum sohbet ettiğiniz kişiyi olumsuz etkileyebilir. Bir konuyu gerçekten anlamadıysanız anlıyormuş gibi yapmak yerine onu doğrudan sorun.

ÇOK ŞİKAYET ETMEK

her konu ile ilgili şikayet etmek büyük bir konuşma katili olarak adlandırılır. Her zaman sadece şikayet etmeye başvurduğunuzda, diğer kişi hemen sıkılabilir. Sadece geri çekilmekle kalmaz, aynı zamanda sizinle gelecekteki etkileşimlerden de kaçınırlar.