Aşk - İlişkiler Mutsuz bir evlilik içindeyseniz, bunları bilmelisiniz!

Mutsuz bir evlilik içindeyseniz, bunları bilmelisiniz!

Paylaş
Mutsuz bir evlilik içindeyseniz, bunları bilmelisiniz!

Kimse sevgisiz ve mutsuz bir evlilik istemez. Bu noktada evliliğinize devam etme ya da bitirme konusunda kararsız kalabilirsiniz. Mutsuz evliliğin belirtilerini görmek ve çözüm konusunda bazı ipuçlarından destek almak karar verme sürecinde size yardımcı olabilir. Ayrıntıları Posta.com.tr okurları için derledik.

Posta.com.tr | Evlilikler her zaman kolay olmaz, uzun süren birliktelikler çoğu durumda yorucu olsa da evli olmanın, güzel bir yuvaya sahip olmanın bir çok güzel yanı var. Uzun evlilik süreci boyunca benzer konularla mücadele etmiş ve kendinizi yorgun hissediyor olabilirsiniz. 

Haberin Devamı

Kimse kendi evinde yıllarca mutsuz ve tedirgin yaşamak istemez, evlilik karşılıklı olarak yaşam boyu birbirinize destek olacağınız bir süreç olmalıdır. Evliliğinizin yaşamınızda destekleyici ve iyileştirici yanlarını göremiyorsanız, bunu gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Evlilik içerisinde mutsuz olduğunuzu hissetmeye başladığınız da evliğinizi bitirme kararı vermeden önce bunun gelip geçici bir duygu olup olmadığını, yuvanızı kurtarıp kurtaramayacağınızı anlamak oldukça önemlidir. 

Açık iletişim eksikliği, mutsuz evliliklerin en önemli belirtisidir. Sürekli olarak anlaşılmadığını hissetmek, kendini ve hislerini anlatmamak ya da anlatamamak yabancılaşmanın en önemli göstergelerinden biridir. Böyle bir süreç, ilişkinin doğru şekilde ilerlemesini engeller ve evliliğinizde çiftlerin birbirini tamamen yanlış anladığı ve herkesin kendini haklı gördüğü kavgalara neden olur. 

Haberin Devamı

İletişim eksikliği birçok şekilde kendini gösterebilir; iletişimsizlik bazen hiç kimsenin konuşmadığı, gerçek duygularını açmadığı daha sessiz bir ortamda ilerlerken, bazen bir türlü bitmeyen ve her iki tarafında birbirini gerçek anlamda dinlemediği uzun konuşmalar yapılırken bile yaşanabilir. 

Mutsuz bir evlilikte etkili iletişim kuramazsınız .Bu, artık eşinize söyleyecek bir şeyiniz olmadığı anlamına da gelebilir.  

İlişkilerdeki iletişim sorunlarını azaltmak için şunları deneyin;  

  • Kendini doğru zamanda, kısa ve net ifade edebilmeye başlamak
  • Karşındaki gerçek anlamda dinlemek ve dinlediğini belli etmek
  • Empati yapabilmek
  • Sorunların tartışmaya dönmeden konuşulabilmesini sağlamak 
  • Önemli sorunlarınızı kavga anlarında ortaya çıkarmamak

GELECEĞE DAİR HAYALLERİNİZ AZALDI MI? 

Bir evliliği ayakta tutan en önemli etmenlerden biri ortak amaçlardır. Bu sadece huzurlu bir yuva hayali olabilir belki de birlikte özel bir tatil ya da bir terfi için çalışma amacı olabilir.

Mutsuz evliliklerde gelecekle ilgili kurulan ortak hayaller azalır. Onsuz yaptığınız gelecek planları arttıysa ilişkinizi gözden geçirme zamanı gelmiş olabilir. Evliliklerde eşler birbirlerinin hayat amaçlarını gerçekleştirmelerine karşılıklı olarak destek olmalıdır. Bunu kaybetmeye başladığınızda önlem alabilirsiniz. 

  • Birlikte kaliteli zaman geçirmek
  • Eşinizin hayalleri ve isteklerine gerçek anlamda destek vermek
  • Ortak hayaller kurmak ve gerçekleştirmek üzere hareket etmek 

bu sorunla mücadele etmenizi kolaylaştıracaktır ancak bu sadece her iki taraf da bunun için istekliyse yapılabilir. Ortak hayallerin ve amaçların olmadığı bir evlilikle mutsuz olabilirsiniz, bunun sizi rahatsız ettiğini düşünüyorsanız evliliğinizi gözden geçirme zamanı gelmiş olabilir. 

Ortak amaçlar ve hayaller olmadığında, ayrı geçirilen zamanlar artar. 

Haberin Devamı

Elbette her evlilikte özel alanlar olmalı, bu çoğu durumda ilişkinizi güçlendirecektir ancak mutsuz evliliklerde bu durum oldukça artar. 
Mutsuz bir evliliğin içinde sıkışmış hissediyor ama ayrılamıyorsanız, eşinize danışmadan kendi başınıza bir şeyler yapmayı seçersiniz. 

Evliyken, bazen eşler birbirinin arkadaşı ve hatta önemli kararlarda danışmanı rolünü üstlenir. Evliliklerde önemli kararlar alınırken eşler birbirinin fikirlerine danışır ve buna önem verir. Sizin evliliğinizde durum böyle değilse; ikinizin de mutsuz bir ilişki içinde mücadele ettiğiniz açıktır.

TENSEL UZAKLIK  

İlişkilerde, açık iletişim problemleri sorunların çözülmesini imkansız hale getirir. Bu çiftlerin bir arada geçirdiği zamanı ve ortak hayallerini azaltmaya başlar. 

Haberin Devamı

Birbirinden iyice uzaklaşan çiftler bir noktadan sonra tensel açıdan da uzaklaşmaya başlarlar. Bu da mutsuz evliliğin önemli işaretlerinden biridir. 

Sevgi dolu fiziksel temas, insanın en temel ihtiyaçlarından biridir. Birlikte olduğunuz ama aslında birlikte olmadığınız an, mutsuz bir evliliğin açık bir göstergesidir. Hala aynı yatakta yatsanız bile birbirinize bağlı hissetmiyorsanız, evliliğiniz için bir adım atmanın zamanı gelmiştir.